woensdag 7 december 2011

Italië heeft 3de staatsschuld van de wereld


Volgens een artikel uit de telegraaf van 16 november 2011 heeft Italie de 3de staatschuld van de wereld. Dat zou geen probleem zjn al shet economisch gezien het 3de land van de wereld is. Dat is hellaas bij lange na niet het geval. Een podiumplek voor Italië qua schuld qua geld verspilling staan zij waarschijnlijk op 1. Andere landen hebben hun staatsschuld omgezet in macht dat is de Italianen niet gelukt. Als Griekenland al een probleem was om overeind te houden kunnen we het schudden met Italië in ons midden. Griekenland was als een druppel die de emmer deed over lopen, de gevolgen waren wel op te dweilen maar met Italië blijkt de kraan open te staan. Hieronder volgt het artikel:
 
De Jager nog bezorgd over Italië
DEN HAAG (AFN) Minister Jan Kees de Jager (Financiën) is nog altijd bezorgd over de schuldenberg van Italië. Het land heeft op de Verenigde Staten en Japan na de hoogste staatsschuld (ongeveer 1900 miljard euro) in de hele wereld. ,,Het is heel risicovol als het daar misgaat’’, zei De Jager woensdag tegen RTLZ.

Hij is wel blij dat er onder leiding van Mario Monti nu een regering is die brede steun heeft in het Italiaanse parlement en veel meer vertrouwen geniet van de financiële markten dan het kabinet van oud-premier Silvio Berlusconi.
De Jager zei verder dat het Nederlands kabinet volgend voorjaar besluit over eventuele extra bezuinigingen. Zoals elk jaar zetten ambtenaren van het ministerie al wel de mogelijkheden op een rijtje. De Jager noemde het ook goed dat de regeringsfracties al nadenken over en anticiperen op mogelijke maatregelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten