maandag 16 september 2013

Belastingakkoord KPN




Dergelijke akkoorden moeten worden afgeschaft.

Op de verkoop van E-plus leid KPN een boekverlies van 3,7 miljard.
Het verlies bedraagt circa 3,7 miljard euro en zal de komende jaren de ,,belastbare winst van KPN in Nederland compenseren'', zo maakte KPN maandag bekend.
KPN zou E-plus naar mijn mening niet moeten verkopen voor ongeveer 5 miljard omdat ze het ooit hebben aangeschaft voor 15 miljard. Dat is achterlijk en alleen interessant voor topmannen om een bonus te halen. De regeling dat een op doortrapte wijze ontstaan boekverlies jarenlang de winst mag compenseren kost de staat veel geld en dat is onwenselijk. Dergelijk gedrag, wanbeleid, zou niet beloond mogen worden. De staat werkt bonussen voor topmannen in de hand. Als deze regeling niet gold was verkoop van e-plus en daar mee de uitholling van KPN, niet interessant geweest. De mogelijkheid om zelfstandig verder te gaan verdwijnt hierdoor en de staat schrikt nu pas wakker omdat de staatsveiligheid in het geding zou zijn vanwege vaste telefonie en c2000(wat nooit goed heeft gewerkt). Rijkelijk laat aangezien KPN al een tijdje beursgenoteerd en geprivatiseerd is. Privatisering had dan kennelijk nooit, met vaste telefonie, mogen gebeuren.

Het is voor de staat in tijden van geldnood nu extra pijnlijk dat KPN nu jarenlang geen belasting hoeft af te dragen. Tijd voor een initiatiefwet om dit aan te passen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten