woensdag 5 februari 2014

Roda Feyenoord vul er een mijnschacht mee



Roda Feyenoord 4 februari 2014
1-2

Samenvattend: Linksback Van peppen dekte niemand. Zijn vaste man was logischerwijs rechtsbuiten armeteros maar hij stond af en toe een beetje bij Immers en dan weer een beetje in de buurt van armeteros maar was altijd te laat. De  2 goals vielen daar dus door, beide feyenoorders stonden geheel vrij. Dat is wel een heel ruime zonedekking. Verder zag je nog 2 of drie kansen ontstaan langs dezelfde weg. Die dan via een altijd te laten van peppen van richting veranderden wat tot een hoekschop leidde die het tonen in de samenvatting kennelijk niet waard was.

Het niveau is dus van beide ploegen schrikbarend. 

Hoe kun je met 2 volgens Nederlandse begrippen toch top aanvallers, kijkend naar hun aankoopbedragen/salaris er niet meer van profiteren als zij volledig vrij staan?

 De blindheid in het veld is stuitend. Individueel, zo is het al jaren bij Feyenoord. Ze zijn beter dan de tegenstander in dit geval Roda: sneller, technisch beter in de aanname, de handelingssnelheid is hoger en ze zijn wendbaarder. Bij PSV zie je nu hetzelfde; ze kunnen niet als een team spelen. 1 tweetjes zouden voldoende moeten zijn. Bij Feyenoord zijn er nog een paar die achterin blijven en hun verdedigende taak uitvoeren dat maakt al het verschil tussen winnen en verliezen.

Hoe kunnen ze bij Roda de veel te trage van peppen zo aan zijn lot overlaten.
Hoe kan het dat van peppen niet een middenvelder kan terugroepen om Immers te dekken?

Immers leek met dat doelpunt een matige wedstrijd te kunnen  maskeren maar veroorzaakte met een lompe ingreep een strafschop. Het blijft een heethoofd en alleen al daarom zal hij geen stap omhoog kunnen maken. Dit hielp niet nee, dan had je hem beter kunnen laten lopen ja. Een penalty specialist een penalty laten nemen of hijgend in de nek lopen van de tegenstander en die zo onderdruk zetten.  De kans op missen danwel een ingreep van de keeper is groter, Roda lukte vrijwel niets. Daarbij had Immers ook rood kunnen krijgen. Oliedom.

In de 92e minuut met nog 2 minuten blessuretijd levert Clasie zo de bal in bij Kurto, keeper van Roda een boogballetje wat kennelijk bedoeld was als pass op Pele die alhoewel sneller dan vroeger het toch niet van zijn diepgang moet hebben. Daardoor had Roda nog een kans kunnen creƫren en gelijk kunnen maken maar dat lukte ook niet. Een dramatisch slecht niveau waarbij enorme fouten niet werden afgestraft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten