maandag 15 september 2014

Peru zit in de pure

Recent was op het NOS journaal een bericht over Peru. Men liet zijn dat er landingsbanen voor relatief kleine vliegtuigjes( geen Boeing 747 0fzo) werden vernietigd. Dit zou zinvol zijn om drugstransporten onmogelijk te maken. Vliegtuigjes zouden dan niet kunnen landen en opstijgen om de in Peru verbouwde drugs, cocaïne, te transporteren naar elders.

Peru doet dit om aan de internationale gemeenschap( het publiek) te laten zien dat ze wel degelijk wat doen om de drugshandel te bestrijden. Pure onzin natuurlijk.

 Terwijl ze er zoveel aan verdienen? Ze zouden wel gek zijn.  Alsof Peru een alternatief product heeft wat zoveel oplevert. Zonder deze inkomsten zaten met name de leiders in de pure.

Met dynamiet bliezen soldaten dus een veldje op...

Wat daar als landingsstrook geld geld nergens in welvarend Europa als landingsstrip. Dat kont omdat wij in het noorden drassige velden hebben. Asfalt is in Peru niet nodig omdat de grond keihard wordt. Deze kennis maakt deze demonstratie met dynamiet onzinnig. Je kunt overal landen als je maar eventuele obstakels verwijderd.

Wat zou wel kunnen helpen?

Als Peru zou beschikken over 2 f16's zouden die het luchtruim om de beurten leeg kunnen houden. Alleen geautoriseerde vluchten zouden dan nog mogelijk zijn. 2 omdat de brandstof af en toe op gaat en piloten af te toe moeten rusten/gewisseld worden. Maar als de logistieke planning goed is, zouden 2 f16's al voldoende zijn.

De wil om op te treden tegen cocaïnehandel is er dus niet, niet alleen in Peru niet maar ook internationaal. niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten