maandag 7 september 2015

Zeehond in Utrecht


Er was recent in het nieuws een bericht; dat er een zeehond in Utrecht lag te zonnen aan de grachten.
De wijkagent had het beestje gevangen en inmiddels is het beestje Dafne genoemd, vernoemd naar de 200 meter sprintster,  en weer uit gezet in de Noordzee. Na wat aanwijzingen is ze richting de Noordelijke IJszee vertrokken (had ze niet daar uitgezet moeten worden?) .

De officiële verklaring van hoe de zeehond in Utrecht terechtkwam:  het beestje zou vanuit de Noordelijke IJszee naar Nederland zijn gezwommen en dan via de kanalen onopgemerkt door alle binnenvaartschepen en dergelijke in Utrecht terecht zijn gekomen waarna een oplettende(misschien na een tip) danwel doortastende wijkagent het beestje zou hebben gevangen. Het is even in deze zeehonden crèche geweest en nu dan teruggezet in de Noordzee.

Dat is wel heel ongeloofwaardig. Met name het stuk over de wijkagent, die daadwerkelijk in de wijk actief zou zijn, maakt dit verhaal totaal ongeloofwaardig.

Wat is er nou echt gebeurt. Ik vermoed dat de groep wetenschappers die op kosten van de belastingbetaler op de Noordpool recent onderzoek hebben gedaan dit beestje hebben meegenomen. De berichten over de geliktijdige terugkeer van de wetenschappers en de komst van de zeehond, uit hetzelfde gebied, in Utrecht is mij niet ontgaan.  Ik wil niet alle wetenschappers hiervan beschuldigen maar een paar rare figuren ertussen wel. Was Naturalis soms mee? Het zou zo kunnen zijn dat Naturalis weer eens een dier wilde opzetten en dat anderen dit diertje hebben gered uit hun klauwen. Het kan ook om een gek nieuwsbericht te scoren zijn gegaan. Dat is een trend die gaande is. Een groep die het nieuws beheerd wil leuker of gekker nieuws maken. Ze  verzinnen het niet alleen ze doen het dan ook en hebben dan het nieuws. Lijkt een beetje op de film Bruce Almighty. Krankzinnig als je het mij vraagt. Deze mensen vervelen zich en doen vervelend. Zij hebben voldoende drugs en energie om vervelend te blijven doen. Ik zou willen dat zij tot de orde werden geroepen. Ik roep op tot handhaving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten