maandag 30 mei 2016

Fietsersbond functioneert waardeloos


Vandaag, 30-5-2016, las ik een artikel: veel klachten over accu’s en e-bikes (elektrische fiets).
Veel mensen klagen over de levensduur van de accu’s van hun e- bikes.
Deze accu’s gaan maar 2 a 3 jaar mee terwijl ze het duurste onderdeel van de e-bike zijn (500/600 euro). Kwalijk is dat dit,bij aanschaf, niet wordt verteld door de verkopers.

 De fietsersbond neemt het vervolgens, na een enorme reeks klachten, eindelijk op voor deze groep getroffen mensen.  De prijs voor een nieuwe accu vindt de fietsersbond te hoog ,dat zou 300 moeten zijn…
Ik zelf zou zeggen dat de accu’s veel langer mee moeten gaan!  300 is nog steeds veel teveel geld! Een elektrische fiets kost een vermogen(1000 en meer) bij aanschaf en moet dan toch 10 jaar ongeschonden mee kunnen. Het gaat dus om de duurzaamheid van de fiets en haar onderdelen niet om de aanschafprijs van een accu die om de 3 jaar vervangen moet worden. Dan komt er nog 900 bij in 10 jaar!

De consument wordt nu gewoon misleid en de Fietsersbond gedraagt zich als verlengstuk van de branche door de prijs een ietsje pietsje omlaag te bedelen voor een onderdeel wat nog steeds minstens 3 keer vervangen moet worden. Het lijkt de overheid wel. De overheid komt ook vaak met schijnoplossingen en halve maatregelen die na een jaar ofzo weer teruggedraaid worden. Waardeloos.

Als de fietsersbond het echt op zou nemen voor de klagers zouden ze meer duurzaamheid eisen en tot die tijd gratis vervanging van de kapotte accu. Het is gewoon een defect onderdeel wat onder de garantie zou moeten vallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten