woensdag 7 september 2016

Matchfixing Zweden-oranje 1-1


Opstelling :zoet

 Janmaa, Bruma, van dijk, Blind

Wijnaldum,  Strootman, Klaassen, Sneijder

Promes, Janssen

In de voorbeschouwing van de NOS werd de nieuwe bondscoach van Zweden als een vernieuwer gepresenteerd. Zweden was wel erg gewijzigd qua namen waren er  nog maar 4 die op het EK in de basis stonden. Dat kwam ook door het stoppen van een aantal spelers met name Ibrahimovic. In ieder geval speelde Zweden verder zoals het altijd heeft gespeeld. 4-4-2 klassiek oude Engelse stijl. Kick and rush. De laatste verdedigingslinie speelde op 1 lijn(denk aan de middenlijn). Het nadeel hiervan is dat een balletje erover/erlangs voldoende is om dit te omspelen met snellere aanvallers. Even snel is al voldoende omdat aanvallers altijd het initiatief hebben en verdedigers moeten reageren op hetgeen zij doen en dus een stapje later zijn. Om dit te voorkomen kun je achterin ,spelend met 4 verdedigers, kiezen voor rugdekking door een andere indeling te maken links en rechtsachter/back blijven hetzelfde in het centrum speel je dan met een voorstopper en een laatste man/libero  deze staan dus achter elkaar de vorstopper staat ongeveer gelijk aan de backs en de laatste man staat hierachter. Deze laatste man is degene die aangeeft wanneer de laatste linie een pass naar voren maakt om de buitenspel val in gang te zetten.

Zweden speelde wel op buitenspel maar speelde verder op 1 lijn en waren dus heel kwetsbaar achterin. Dat had Nederland beter moeten kunnen uitbuiten. Verder vond ik Zweden erg zwak alleen de keeper, wat altijd een zwak punt was bij Zweden, was nu goed.

Het Nederlandse aanvalsspel, de bedoeling, was goed zichtbaar. Ik begrijp nu beter wat Blind beoogd maar dat kwam dus door de onthutsend zwakke Zweden.

Blind moet een andere opstelling en selectie neer zetten, anders mag hij vertrekken. De aanval: Waarom speelt Promes? Naar zijn spel gekeken kan hij aardig meedraaien maar je weet dat hij niet gaat scoren en dat begint bij een totaal onnodige 10 achter metten te knellen. Als je kiest voor 2,5 aanvallers moet je niet Promes opstellen. Berguis viel goed voor hem in een geluksvogel voor een pechvogel. Die keuze kan toch niet moeilijk zijn?! Janssen vond ik het wel aardig doen ik zeg nog steeds dat dit niet de Janssen is van voor de winterstop vorig jaar dit is iemand anders maar deze Janssen doet het wel aardig. Dost had er eerder voor Sneijder of Janssen in gemoeten. In dit geval gezien de haast voor Sneijder. Dat Dost niet scoorde terwijl hij alles goed deed was vreemd. Die bal zat gewoon. Daarnaast werd er een goal onterecht afgekeurd van hem. Waarna er nog een keer werd gefloten voor buitenspel van Sneijder ,meen ik, wat het niet was. De scheidsrechter floot het toen dood. Robben miste we nu al vind ik Berghuis een goed alternatief. Andere, gebruikelijke ,aanvallers heb ik niet gemist.

Het middenveld: stond al beter nu moet nog Sneijder omdat deze halve aanvaller allen maar de boel ophoudt. Hij scoorde nu wel( kennelijk volgens afspraak) een keer maar al zijn corners en vrijtrappen duren lang en komen niet aan. Op het laats maakt hij nog een onnodig overtreding waarna het tijd is. Het is gewoon een saboteur. Strooman is niet dezelfde persoon als de Strooman die voor PSV speelde, deze gek moet gewoon geweerd worden. Dat doelpunt van Zweden was gewoon op aangeven van Strooman met coaching in het Nederlands aan oud collega Berg erbij. Absoluut matchfixing. Strooman stond op dat moment op de plek van Bruma die al zo vaak iets dergelijks heeft geflikt dat hij nu dacht er niet mee weg te komen en de hulp van Strooman inriep.  Wijnaldum was goed al had hij last van de in de weg lopende Klaassen, dat hij werd gewisseld is een dubieuze beslissing . Sneijder had gewisseld moeten worden. Klaassen had moeten scoren, het erge is dat ik geloof dat hij het wel probeerde. Het middenveld speelde wel zoals ik het beoog box-to -box; op “blok aan het been” Sneijder na natuurlijk.

De verdediging: was redelijk  maar dan vooral voetballend,  Blind vond ik zelfs verdienstelijk spelen. Er hoefde dan ook niet veel verdedigd te worden. Toch kwamen de  Zweden er vooral in het begin een paar keer gevaarlijk door. Janmaat was is en zal altijd slecht blijven, een vreemde keus van Danny Blind. Kan iemand hem leren hoe je een voorzet geeft? Van Dijk  vind ik niet goed genoeg. Hij kopte 1 keer een bal op doel alsof het een terugspeelbal was daarna was hij te laat terug en kreeg hij een gele kaart door een overtreding. Hij viel een keer helemaal zelf en kreeg een vrije trap mee. Wat moet je ermee. Kan wel aardig meevoetballen. Hij heeft een rustige uitstraling maar grijpt niet in. Bruma matig. De verdediging moet dus wel veel beter.  Vlaar en de Vrij zijn geblesseerd. Voor het centrum kun je verder eventueel Martins indi inzetten bij Anderlecht speelt Nuytinck centraal. Rechtsachter kun je kiezen uit Veltman en Van Beek (Feyenoord, deze moet zich ook richten op deze plek) en Barnet van PSV. Weg met Janmaat dus.

 Definitief wegsturen: Sneijder,Propper, Strooman, Bruma, Janmaat, Zoet, Krul, Vorm.

Vervolgens moet je op de 1 of andere manier ervoor zorgen dat, in het landsbelang, corruptie bestreden wordt en matchfixing wordt tegengegaan. Want als we op deze weg verder gaan en Yolanthe weer zwanger wordt van Johan Derksen kunnen we het volgende EK ook vergeten.

Propper moet weg omdat hij is gekozen als alternatief voor Sneijder. We moeten juist af van dit type middenvelder dat te beroerd is om mee te verdedigen. Ramselaar(recent door psv gekocht) lijkt bij jong oranje precies zo een type. Een junk. Nu al versleten.

De rest is dan hopelijk gewaarschuwd

Alternatieven keepers: Stekelenburg (Everton), Cilessen (Barcelona), Padt (Groningen),

Verdediging:  Nuytinck(Anderlecht), Brenet (PSV), Nelom (Feyenoord) Verhaegh(Ausburg)

Middenveld De Roon (Atalanta Bergamo)Fer(Swansea), Anita(New Castle)

Aanval : Van Wolfswinkel(Vitesse) Boetius( FC Basel, wanneer je een alternatief op links wilt bij een achterstand of zwak geachte tegenstander) Berens(Reading)
Ik heb de clubs erbij gezet om het de KNVB, die in deze door een coach met de naam Blind geleid wordt, te helpen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten