maandag 23 november 2020

Zuinig onderwijs door zinnig onderwijs

 Bezuinig aub op bijvakken. Daarmee bedoel ik: lichamelijke opvoeding(lo), muziek, maatschappijleer en godsdienst.

Deze ”leraren” kunnen les gaan geven in hun vakken als muziekleraar trainer bij een sportclub of als dominee. Wat je met maatschappijleer zou moeten doen weet ik niet. Wellicht jongerenwerker ofzo.

Het scheelt ook in leslokalen/ruimte met name wat het lichamelijk onderwijs betreft drukt dit zwaar op een school. Vanwege een sporthal die erbij zit of waar tijd om les te kunnen geven van gehuurd moet worden.

Het scheelt tijd voor de leerlingen zeker voor hen die het al druk genoeg hebben met notabene hun eigen muziekles en sportbeoefening.

Lo: Dit kan toch ook bij sportclubs!? Daar zijn gemeentelijke subsidies voor zodat dit voor armere gezinnen geen beletsel hoeft te zijn. Er is geen reden voor gym of lichamelijk onderwijs op school. Het is verder onhygiënisch eerst gym en dan zwetend in de les zitten. Erger wordt het nog als er verplicht gedoucht moet worden wie weet wat voor een rampen en trauma’s er dan veroorzaakt kunnen worden. Wellicht zijn er mensen die hier beelden van maken, dat het daarom verplicht is.

 

Muziek: Een onzinnig vak met dure instrumenten. Tijdverspilling. Weg ermee. Als mensen dat willen kunnen ze privé dat regelen.  Wellicht moeten hier wat gemeentelijke subsidies voor komen als dat al niet zo is, om dit ook voor armere gezinnen mogelijk te maken.

 

Maatschappijleer: Ik las zelf al de krant op die leeftijd, wat een beledigend dom vak. Weg ermee.

 

Godsdienstonderwijs: Dit wordt gegeven op bepaalde scholen. Ik wil dat er geen subsidie meer aan besteed wordt. Als een school dit verplicht stelt moeten zij er ook zelf voor betalen. Ik hoop dat dit al zo is. Dit vak moet ontmoedigt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten