vrijdag 7 oktober 2011

Griekenland schaft 400 tanks aan


Vandaag las ik een bericht dat Griekenland 400 tanks aan gaat schaffen
Dat terwijl NL zich gedwongen voelt al(!) haar tanks weg te doen. Dat waren er nog maar 60 tot 90 als ik het goed heb. Griekenland meent er 400 nodig te hebben van 3,2 miljoen euro per stuk.  Een land met 10 miljoen inwoners heeft geen 400 tanks nodig voor de landsverdediging! De situatie is dat de Nederlandse belastingbetalers het leger van Griekenland betalen, terwijl wij zelf geen geloofwaardig leger meer hebben. De defensiebegroting van Griekenland moet gedwongen omlaag.  De Grieken hebben gewoon geen geld hiervoor, niet eens om de tanks te bemannen. Er moet gewoon een streep doorheen en dat land moet onder curatele gesteld worden door de EU.

Deze aankoop is tevens een potentieel gevaar voor de Noord Europese schuldeisers. Want wat willen ze ermee? De Noord Europese schuldeisers aanvallen!? Het zou, en dat is gezien de geschiedenis helemaal niet ondenkbaar, dus zo kunnen zijn dat de Noord Europese belastingbetaler het leger van een toekomstige vijand financiert. WOII werd voor de Duitse bevolking en hun regering aantrekkelijk omdat ze hun schulden (vooral herstelbetalingen uit WOI) niet konden betalen. Terwijl er ondertussen om onduidelijke redenen niet is ingegrepen terwijl er een enorm leger uit de grond werd gestampt, dat dus wel gefinancierd kon worden. Opmerkelijk en betreurenswaardig dat er niet werd ingegrepen zo als er nu ook niet ingegrepen dreigt te worden. De geschiedenis herhaalt zich. Hopelijk gaat dat nu niet op en haalt de EU alsnog een streep erdoor. Griekenland zou dit overigens allen niet kunnen maar met behulp van andere probleemlanden Portugal Italie Spanje (door de Engelse pers gezamelijk PIGS genoemd) kunnen zij een eind komen.

Worden de tanks alsnog gekocht, omdat er al contracten ondertekend zijn, neem ze dan in beslag voor een Europees leger. Dan moeten het dus eigenlijk wel Duitse (lees Europese) Leopards worden in plaats van de Amerikaanse Abrahams.

Dat de VS hier buiten de EU om aan meewerkt is een schurkenstreek, een bondgenoot onwaardig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten