woensdag 12 oktober 2011

Provincie en Waterschap opheffen

Er zijn plannen om een super provincie te vormen. Verhagen en Donner zijn de drijvende krachten hierachter.

Ik ben tegen alles wat Donner voorstelt en waar hij voor staat. De man is een politiek fossiel, een regent. Kennelijk onaantastbaar gezien zijn terugkeer als minister na zijn gedwongen vertrek als minister van justitie. Iets wat daarvoor nog nooit was gebeurd en nooit had mogen gebeuren. Als ik al vertrouwen had in de politiek is het daarmee de nek omgedraaid.

Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenvoegen terwijl ze dat ook met de Noordelijke provincies willen. Als ik dan even reken houden we dan uiteindelijk 4 provincies over(12:3). Ik stel voor deze tussenstap niet te maken en de provincies gewoon nu op te heffen. Dat is kennelijk het doel. Er is hier sprake van het imploderen van een bestuursorgaan!

Al de kosten die verbonden zijn aan verhuizingen van afdelingen en het maken van een nieuw logo/wapen voor deze onzin is geldverspilling. Misschien dat het dan ooit efficiƫnter wordt maar fusies in het onderwijs en de zorg hebben het tegendeel bewezen. Laat Italiƫ liever wat doen aan haar meer dan 100 provincies. Nederland heeft genoeg samengevoegd en genoeg bezuinigd. Of je houdt de provincies zoals ze zijn of je heft ze op.
 Een bestuursorgaan wat direct opgeheven mag worden zijn de waterschappen. Voeg de waterschappen bij de gemeenten en verkoop wat overtollige gebouwen. Want dat het waterschap nu gebouwen heeft is gewoon niet nodig ze doen namelijk niets. Het voorbeeld hiervan is de dijkdoorbraak in Wilnis. De waterschappen in Nederland bleken geen kennis te hebben van veendijken die ze dus wel zouden moeten bewaken. Al eeuwen heffen ze belasting maar ze hebben geen kennis vergaard. Wat gebeurde er  in Wilnis en omgeving na de dijkdoorbraak,  het resultaat van jarenlang nietsdoen en compleet falen, de waterschapsbelastingen gingen omhoog. Schande! De gemeente en het waterschap gingen met gemeenschapsgeld nog een juridisch gevecht aan over wie voor de schade moest opdraaien. Dat, verschillende (lagere) overheden elkaar voor de rechter slepen, moet verboden worden. Dat moet gewoon door het kabinet bepaald worden of in 1 keer door de hoge raad of de Raad van State. Zonder juridisch getouwtrek wat geld kost en de rechtelijke macht belast. Het is ook heel simpel het waterschap gaat over de dijk en is dus verantwoordelijk voor de dijkdoorbraak. Eigenlijk is het allebei de overheid en moet het dus niet uitmaken. Opheffen die onzin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten