woensdag 13 februari 2013

Onderzoek fraude SNS Reaal



Ik las het volgende artikel in de telegraaf:
Onderzoek fraude SNS Reaal
door Bart Mos en Joris Polman
UTRECHT -
Opsporingsdienst FIOD is een onderzoek gestart naar fraude bij de eerder deze maand genationaliseerde bank-verzekeraar SNS Reaal.
De financiƫle instelling zelf heeft inmiddels aangifte gedaan tegen een van de voormalige directieleden. Dit melden bronnen bij het FIOD-onderzoek. De aangifte wordt bevestigd door SNS Reaal. Aanleiding is de uitkomst van een intern onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling in de top van vastgoedtak SNS Property Finance.
Volgens ingewijden heeft de bank aangifte gedaan tegen de in november vertrokken SNS-directeur Buck G., die vier jaar geleden was aangesteld om problemen bij de vastgoedtak op te lossen. Het onderzoek richtte zich onder meer op geheime betalingen aan personen bij SNS Property Finance. In het kader van hetzelfde onderzoek heeft de bank vijf managers, naaste medewerkers van de ex-directeur, op non-actief gesteld. (vervolg in de rest van de Telegraaf)

Mijn reactie: De corruptie/fraude gaat veel verder dan 1 bestuurder. Het beruchte bouwfonds is al jaren een bekend probleem en die problemen zijn verergerd onder toeziend oog van DNB. Deze slechte vastgoedportefeuille is ontstaan toen het nog een onderdeel was van de gemeentebank en alle latere eigenaren van  deze portefeuille hebben de problemen alleen maar vergroot en de oplossing uitgesteld. Nu is deze boemerang terug bij de overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten