woensdag 30 juli 2014

Onwaarschijnlijk nieuws: speurhonden vinden lijk na 26 jaar op de bodem van de Waal



Bovenkant formulier
Onderkant formulier
bericht uit de Telegraaf: Vermiste man na 26 jaar gevonden in Waal
di 29 jul 2014, 17:56
BRAKEL - 
Op de bodem van de Waal bij het Gelderse Brakel zijn in het wrak van een auto de stoffelijke resten gevonden van een man die 26 jaar geleden verdween, meldde de politie dinsdag.
De man uit Brakel verliet op 2 maart 1988 in overspannen toestand zijn woning, reed weg in zijn Fiat en was sindsdien spoorloos. Vermoedelijk pleegde hij zelfmoord.
Het wrak van de Fiat en de stoffelijke resten zijn ontdekt door de speurhonden van de Brabantse stichting Signi die zich inzet voor het terugvinden van vermiste personen. Na de vondst lichtte Signi de politie in. Een bergingsbedrijf heeft de restanten van de auto boven water gehaald.
De familie van de vermiste man was bij de berging. einde persbericht.

Mijn commentaar:

Onwaarschijnlijk: In strips, jongensboeken en films proberen ze speurhonden te misleiden door, door het water te lopen van bijvoorbeeld een beekje. Hier wordt een lijk na 26 jaar op de bodem van een rivier, geen beekje maar een rivier(!), gevonden door alerte speurhonden.

De genoemde stichting, waar ik nog nooit van heb gehoord, is volgens dit verhaal op zoek naar vermiste personen en zet daar kennelijk speurhonden voor in.  Wat jammer dat er geen girorekening wordt genoemd bij deze reclamestunt. Voorbeeld om het belachelijke hiervan te benadrukken: stel: iemand begint een nieuw leven, weg van bijvoorbeeld schuldeisers, deze persoon vertrek dan naar AustraliĆ« vervolgens gaat deze stichting Nederland aflopen met speurhonden? Waar doen ze het van. Wellicht is men op het idee van het brengen van dit nieuws gekomen na de verdwijning van 2 jonge vrouwen in Panama. Daar ging men met Nederlandse speurhonden naartoe om te zoeken. Leuk voor die honden,op de lange reis en de hitte na (ik zag een zwart hond erbij wat wat zegt over het inlevingsvermogen van de baasjes), maar niet zinvol. Allemaal nieuwe geurtjes vanuit het oerwoud zijn veel interessanter. er zullen honden zijn die wel de discipline hebben maar ik heb mijn twijfels. Wanneer en een rampgebied is met mensen onder puin kan zoiets wel zin hebben overigens. 

Er wordt meteen geconcludeerd: zelfmoord. Dat hoeft natuurlijk niet.
Dit is zo een onwaarschijnlijk verhaal dat deze man welhaast vermoord moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten