zondag 7 december 2014

Komst ebola-patiënt naar Nederland totaal onnodig


Ik las het volgende artikel in de Telegraaf:
Ebola-patiënt naar Utrecht
Wouter de Winther  vr 05 dec 2014
UTRECHT - 
Nederland ontvangt binnenkort waarschijnlijk de eerste ebola-patiënt voor behandeling. Medisch specialisten staan klaar voor de verzorging van een Nigeriaan die het dodelijke virus heeft opgelopen, melden bronnen aan De Telegraaf.
Het gaat om een militair van de Verenigde Naties Vredesmacht in Liberia (UNMIL), die een bijdrage levert aan de bestrijding van ebola door te zorgen dat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen. Met de opvang voldoet ons land aan een verzoek van de World Health Organisation (WHO).
Hij zal met een speciale vlucht naar Nederland worden gebracht. Na aankomst zal hij in het calamiteiten hospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht worden verpleegd. Dit gebeurt in strikte isolatie door een team van artsen en verpleegkundigen die hiervoor zijn opgeleid en getraind. Onlangs heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg alle universitair medisch centra (UMC's) in Nederland geïnspecteerd. De Inspectie kwam tot het oordeel dat de UMC's patiënten veilig kunnen opvangen en verzorgen.
De verwachting was dat de Nigeriaan gisteren al naar Nederland zou komen. Dat ging niet door, omdat er nog nader onderzoek nodig was over zijn toestand. Ingewijden houden nu rekening met dit weekend. Ze benadrukken ook dat de behandeling van de ebola-patiënt volledig is voorbereid en dus niet een onverwachts geval betreft. Enkele maanden geleden ontstond grote commotie nadat een Nederlandse vakantieganger zich na aankomst in Nederland met ziekteverschijnselen meldde bij een huisartsenpost in Dordrecht. De man bleek niet besmet.
Helemaal zeker is het vervoer nog niet. De Nigeriaan moet sterk genoeg zijn om de vlucht naar ons land redelijk door te komen. Een snel verslechterend ziektepatroon zou dat kunnen belemmeren.
Minister Schippers (Volksgezondheid) maakte eerder bekend dat ons land vier bedden heeft aangeboden om internationale hulpverleners te behandelen die getroffen zijn door ebola. Duitsland, Frankrijk en Zwitserland hebben eerder al opvang aangeboden.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft het bericht bevestigd. (einde artikel)


Mijn reactie:

We hebben zojuist een peperdure hospitaal boot van de marine die kant uit gestuurd. Daar aan boord vangen ze dit risicogeval maar op. Grieperige vogels maakt de overheid preventief af, daar nemen ze geen enkel risico mee. Daar gelden vervoersverboden voor.  De overheid gaat nu ebola, terwijl het levensgevaarlijk is voor mensen, zelf verspreiden. Heel vreemd. In bovenstaand artikel staat wel dat het vervoer naar Nederland afhangt van de staat waarin deze man verkeert. Ik hoop dat ze alsnog tot bezinning komen en deze Nigeriaan, gewoon, daar behandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten