maandag 5 oktober 2015

Blind ziet geen alternatief


Dit was de voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Jeremain Lens (Sunderland), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou).

 

De selectie:

Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV), Tim Krul (Newcastle United).

Verdedigers: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton FC), Daryl Janmaat (Newcastle United), Kenny Tete (Ajax), Karim Rekik (Olympique de Marseille), Terence Kongolo (Feyenoord).

Middenvelders: Ibrahim Afellay (Stoke City FC), Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray AS), Georginio Wijnaldum (Newcastle United FC).

Aanvallers: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El-Ghazi (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (Sunderland AFC), Robin van Persie (Fenerbahce SK), Quincy Promes (FC Spartak Moskou).

 

Toch nog 2 wijzigingen: Klaassen en Promes eruit en Bazoer en Elia erin

 

Ajax is daarmee hofleverancier om  voor mij onduidelijke reden met: Bazoer Jasper Cillessen, Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi.

Het is al een risico als je als KNVB, voor de uitvoer van je visie, een man aanstelt met de naam Blind. Zeer jonge spelers als Tete, Riedewald, Kongolo, Bazoer  Die nauwelijks wat gepresteerd hebben, dat is een risico. Dat kan niet met zulke belangrijke wedstrijden voor de boeg. Dat kon al niet, en dat is ook gebleken, tegen Turkije en zelfs niet tegen het nietige IJsland. Bij Ajax is het al de vraag waarom zij en niet meer ervaren spelers opgesteld worden. Had Blind dan Heitinga geselecteerd of Van Rhijn of Viergever? Waarschijnlijk niet want Veldman viel af. Misschien te oud naar Blinds smaak hij had kennelijk liever jong oranje begeleid. Kongolo hoort  ook niet in oranje.

Voor mij hoeft Veldman er niet in overigens maar het is vreemd omdat net nu je De vrij en Vlaar in het centrum van de verdediging mist degene die je tot dan toe kennelijk hoog aansloeg maar eens moet gaan opstellen. Martins Indi had ook gewoon geselecteerd en opgesteld kunnen worden. Hij was kritisch op medespelers en de wissels van de coach en is vooral daarom nu uit beeld bij Blind.

Ik ga het nu afkraken per linie en per speler en zal alternatieven noemen:

De keepers:

Cillissen: is te matig gebleken, straalt niks uit. moet eens vroeg naar bed.

Zoet: Heeft zo mogelijk nog minder uitstraling en is nog matiger. Straalt hetzelfde uit als een alcoholist aan de bar starend naar een half leeg glas. 3-0 voor of 3-0 tegen zijn uitdrukking veranderd niet. Goed keepen is belangrijker dan uitstraling overigens maar goed keepen kan Zoet niet.

Krul: Een waardeloze keeper. Bekend in Nederland vanwege de penaltyreeks tegen Costa rica. Opvallend was hierbij dat ze elke bal laag in de hoek  inschoten waardoor Krul kon redden. Opvallend omdat de ronde daarvoor door Costa Rica wel een penaltyreeks werd gewonnen waarbij elke bal hoog ging.

 

Verdediging:

Blind: Wel aardig kan mee als linksback misschien beter als middenvelder. Fysiek moet hij sterker worden. Mentaal ook. Mis een over mijn lijk mentaliteit. Hij ziet er wel uit als een lijk en heeft ook de uitstraling van een lijk.

Bruma: bewijst keer op keer met andere dingen bezig te zijn dan verdedigen. Kan zich kennelijk moeilijk concentreren. Heeft wel voldoende fysiek maar is te dom om dit slim in te zetten.

Van Dijk: Speelde in NL bij Groningen .Celtic in Schotland speelde wel champions league toen hij er zat maar de Schotse competitie is een laag niveau. Nu bij Southampton. Ik zou hem wel in een oefenwedstrijd willen zien. dat is dus weer een risico. Je weet niet hoe hij zich houdt wat je van hem kunt verwachtten. Bepaald geen ingespeeld geheel zo.

Janmaat: mislukte aanvaller, waardeloze verdediger. Had nooit meer geselecteerd mogen worden.

Tete: Wie?! Volgens Van Marwijk een grote atletische vent. Het blijkt gewoon een klein opdondertje te zijn. Lachwekkend gewoon.

Rekik: Daar kan ik meeleven. Goede verdediger. Kent Bruma al. Dat moet het centrum dan maar worden.

Riedewald: staat genoemd bij de middenvelders maar speelde de vorige wedstrijd links in het centrum van de verdediging. Ik noem hem nu al omdat ik vrees dat Blind hem gaat opstellen in plaats van 2 spelers die elkaar goed kennen. Dan krijg je dus vermoedelijk Bruma en Riedewald die behalve onervaren elkaar ook nog eens niet goed kennen en dus niet ingespeeld zijn. Een drama in wording. Reidewald ongetwijfeld een talent dat ze gewoon in jong oranje moeten opstellen. Wat mij betreft zou hij bij Ajax geen eens in de basis moeten staan laat staan bij het Nederlands elftal. Blind ziet het ander.

Kongolo: Matige speler speelde vorig seizoen in het centrum van de verdediging bij Feyenoord. Nu staat hij linksback. Ik vind dat Nelom daar moet staan, daar verdiend te staan na vorig seizoen, en misschien ook wel in het Nederlands elftal. Het talent van Kongolo is mij ontgaan.

Middenveld:

Affelay: heeft niet meer de dynamiek de versnelling die hij had. Dat is jammer voor hem en voor Oranje. Er is geen reden meer om hem nog mee te nemen.

Anita: Vind ik terecht erbij gehaald ook al is dat waarschijnlijk op basis van zijn Ajax verleden. Ik vind dat hij zijn sporen in het voetbal in de premier league heeft verdiend en eigenlijk al eerder er weer bij gehaald had moeten worden. Een oefenwedstrijd zou fijn zijn geweest. Kan ook als linksback uit de voeten.

Bazoer(ipv Klaassen) Belachelijk veel te onervaren. Zo een jonge speler kan alleen als het elftal goed draait ingepast worden. Liefst als de kwalificatie al een feit  is. Dat is nu dus niet het geval. Terug naar jong oranje aub.

Sneijder: Een ster in naam maar hij presteert niet. Te oud voor zijn rol. Volgevreten.

Wijnaldum: Hele goede speler speelde een bijna foutloos WK als debutant. Bij gebrek aan beter kan hij misschien als rechtsback opgesteld worden. Juist omdat hij foutloos en sober kan spelen. We hebben goede alternatieven op het middenveld. Niet in deze selectie opgenomen overigens.

Aanval:

Depay: over het paard getild. Vreselijk om daar nu van afhankelijk te moeten zijn.

Dost: Moet nog steeds leren zijn lengte en fysiek voor het elftal in te zetten. Wil eigenlijk alleen het laatste tikje geven. Dat kan zijn grootmoeder ook nog wel. Toch moet hij wat mij betreft maar spelen nu Luuk de Jong is afgevallen.

El Ghazi: Leuke speler maar is nog niet beter dan Narsingh. Ghazi scoort meer in de Mickey Mouse competitie. In Europa zie je El Ghazi niet. Dat laatste is helaas een betere graadmeter.

Huntelaar: erg matig. Onzichtbaar. Verliest duels, houdt geen balbezit, scoort te weinig. Voegt niks toe.

Lens: Een junk.

Van Persie: Waardeloos. Een gevallen ster die ik, in tegenstelling tot Blind, wel heb gezien. Nu doe ik een wens, die ik niet vertel.

Elia (ipv Promes) : Terecht, hij mag van mij in de basis beginnen. Om onduidelijke reden in vergetelheid geraakt bij vorige coaches.

Alternatieven: keepers Waarom 3 keepers? Neem nog een veldspeler mee. Alleen bij een groot toernooi kan ik mij voorstellen dat je er 3 meeneemt. Alternatief: Stekelenburg. Heeft nog een WK finale gekeept, is dus wel ervaren. Ook kritisch geweest?

Verdedigers: Martins Indi ook al heeft hij een paar ongelukkig acties gehad. De rode kaart tegen IJsland. Pieters linksback van Stoke City waar Affelay ook speelt. Had Blind dat niet gezien? Wijnaldum zou rechtsback kunnen spelen in mijn ogen daar zitten we dun in de spelers.  Verhaegh! Vaak geselecteerd weinig opgesteld. 1 helft op het WK wat niet zo goed ging. Miscommunicatie /gebrekkige taakverdeling/ misverstand met Wijnaldum waarin diens enige foutje besloten lag. Verdient een basisplek als rechtachter in Oranje. Zekere penaltynemer als pre. Veldman hoeft voor mij niet omdat hij te graag een mooi doelpunt wil maken dat is een denkfout die er bij een verdediger niet in hoort.

Middenveld: Van Ginkel speelt ook al bij Stoke City. Zat er al eerder bij heeft toen blessures gehad maar is weer terug. Clasie. Ja dat ik hem nu moet noemen. Is vaak opgesteld in het verleden onterecht vond ik toen maar zou nu van nut kunnen zijn ipv een Bazoer een veel logischer alternatief. Nigel Jong!  Het meest ervaren alternatief wat we hebben. Onbegrijpelijk dat er geen beroep op zo’n ervaren middenvelder wordt gedaan in deze fase. Als hij bedankt had voor de eer had ik dat kunnen . begrijpen want hij is geschoffeerd. Ze vragen hem geen eens. Schande. De guzman, Fer Alhoewel Fer nu championsship speelt ipv premier league . Prima niet eens zo oud alternatief.

Aanval: Siem De Jong?  Ik zou hem eerst in een oefenwedstrijd willen zien maar hij kan op meerdere posities behoorlijk uit de voeten. Speel bij dezelfde club als Anita en Janmaat en is dus gezien, neem ik aan. Berghuis al is hij nu geen basisspeler bij Watford. Een leuk alternatief voor Robben. Handige speler. Narsingh is vaak alleen maar snel. Heeft in tegenstelling tot El Ghazi wel wat laten zien in Europa bij AZ. El Ghazi verwijnt in Europese wedstrijden van Ajax. Berghuis stond er toen wel ondanks “mindere(?)” spelers om zich heen dan El Ghazi bij de huidige hofleverancier Ajax. Narsingh heeft recent PSV gered in een belangrijke wedstrijd tegen Manschester United in de Championsleague. Verdient het niet nu gepasseerd te worden. Verder ben ik het eens met Dost en Elia. Links zou Boëtius die nu met Basel Championsleaue speelt een uitverkiezing verdienen ipv Lens bijvoorbeeld.

Ik noem dus 13 alternatieven. Dat Van der Wiel en Van Rhijn ontbreken vind ik terecht. Ik baal ervan dat Heitinga geen kans krijgt bij Ajax als Rechtsback. Dan was dat een alternatief geweest. Van Beek van Feyenoord had rechtsback moeten staan. Een simpele hardwerkende rechtsback. Dan was dat een goeie voor erbij geweest. Emanuelsson ben ik uit het oog verloren, is misschien ook een optie.

Concluderend: Het slaat dus nergens op, zeker in deze fase, om terug te grijpen op onervaren jongelingen. Het kan en moet wel anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten