woensdag 14 oktober 2015

Cruijff is Blind


Een schande die iedereen zag aankomen behalve, en de naam zegt het al, Blind. Riedewald en tete? Zoet ipv Stekelenburg? Daley centrale middenvelder ipv linksback? Dat is helemaal niet logisch. Waar was Nigel de Jong? Martins Indi gaf kritiek maar had niet misstaan.  Andere namen: van Ginkel, Fer, de Guzman, Pieters, Verhaegh.
De oplossing: We moeten gaan spelen met allround middenvelders  die kunnen aanvallen EN verdedigen. Box-Box. Liefst fysiek sterk. Geen aanvallende middenvelders meer! Geen Sneijder/Affelay meer!  Geen aanvallende backs meer! Wel gewoon 4-3-3. Dan is er weer balans.
 Van Persie Depay Sneijder Lens Huntelaar Promes Tete Riedewald Zoet Krul Bazoer Janmaat  Van der Wiel moeten om verschillende redenen weg. Al geldt bij allen dat ze te verwaand en verwend zijn. De jeugdigen kunnen later nog wel in genade aangenomen worden als ze van schrik hun leven beteren.Sneijder, Van persie,Janmaat, Huntelaar, Lens en van Van derWiel moeten naar de guillotine.
Ontsla Van Oostveen, Blind en ook de laatst aangetrokken assistent (ex bondscoach!) Van Basten anders sla je als KNVB zijnde een modderfiguur.
Aanvallende Backs:
De backs mogen nog wel voorzetten geven wanneer oranje er in slaagt de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Of wellicht trekken ze zich uit zichzelf terug op eigen helft. Dan mag de back. wanneer hij de bal heeft, een stukje oplopen en vanaf ongeveer halverwege de genoemde helft een voorzet afleveren. Dat wil zeggen wanneer de back geen directe tegenstander heeft en dat is bij tegenstanders van oranje eigenlijk altijd zo.  Nu lopen de backs de links  of rechtsbuiten in de weg.  Soms gaat dan bijvoorbeeld een linksbuiten wel opzij maar de positie in de verdedigen wordt niet overgenomen dus wanneer de voorzet afgeslagen wordt is er een probleem. Dat is er niet wanneer de back zelf de voorzet geeft van halverwege de helft en dan zelf weer terugkeert naar zijn eigen positie.

Buitenspelers: (toevoeging 15-10-2015)
ik zou graag zien dat de linksbuiten weer voornamelijk linksbenig is en de rechtsbuiten rechts. Luuk de Jong en Dost zijn spelers die wat met een voorzet kunnen. Dat naar binen komen vanaf rechts door de stijf linkse Robben is allang niet verasend meer. Het is zelfs irritant geworden. Elke verdeiger weet dat robben niks met  rechts kan en hij is dus vrij eenvoudig af te stoppen als hij de bal heeft. Het versassingselement is helemaal weg. Zonder bal is hij nog steeds gevaarlijk met zijn snelheid. Hij is dan wel afhankelijk van een goede pass. Maar ik zie hem liever op links. Op links kan hij wel buitenom en wordt het veld breed gehouden en de verdediging van de tegenpartij uit elkaar getrokken.

Mensen zijn bang dat dit saai en steriel zal zijn. Wanneer goed uitgevoerd is dat het niet en ik verlang naar een saaie 1-0 overwinning waarbij het goed staat in verdedigend opzicht. Het begint met een solide verdediging dan komt er vertrouwen en dan durven spelers initiatief te nemen.  Nu heb je 11 individualisten die elkaar bij voortduring verassen en waar de tegenstander van profiteert.

Variatie van achteruit wordt gebracht doordat 1, dus niet alletwee, centrale verdediger opkomt lopen met de bal. Dat zorgt altijd voor verwarring bij de tegenstander. Want niemand dekt deze centrale verdediger. Soms zal deze de spits die plichtmatig meeloopt te vlug af moeten zijn maar dat mag geen probleem zijn. Verdedigers kunnen wel aanvallen maar aanvallers kunnen niet verdedigen. Cruijff zei verdedigen is makkelijk. Dat is onzin als verdediger moet je reageren op iemand ie het initiatief heeft , de bal heeft. Dat is onvoorspelbaar en dus moeilijk. Eigenlijk onmogelijk. Maar wat weet Cruijff dan ook van verdedigen, niets! Cruijff is "de valse profeet van het Nederlandse voetbal".

Hij spreekt door Blind. Blind zou  “de mond van Cruijff" genoemd kunnen worden. Gister speelden er uiteindelijk 7 aanvallers! Lens, Van Persie, Dost, Huntelaar, Depay ,Sneijder en El Ghazi. Dat is krankzinnig! 7 figuren die afwachtten tot ze de bal op een presenteerblaadje krijgen . Dat heeft niets met voetbal te maken. Voetbal is een teamsport en daarom heeft dit oranje verloren. Ook als goede voetballers als sterren kun je arbeid verdichten. Verdedigen is niet vies. Arbeid adelt. De invloed van Cruijff bij Ajax en nu ook bij Oranje en de KNVB is de nekslag geweest in deze kwalificatiereeks. Waarom spelen bij Ajax niet volwassen spelers als Heitinga en Viergever dan had oranje niet te maken gehad met Tete en Riedewald. Dat komt door de invloed van Cruijff en andere criminelen zoals en met name Tcheu la Ling die meer verstand heeft van viagra dan van voetbal. Frank de Boer heeft te doen wat zij hem op een briefje geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten