vrijdag 4 april 2014

AZ-benfica 0-1





Waarom speelde AZ niet  zoals tegen Anzji (qua speelwijze)? Tegen Ajax ging het toch ook mis? Met saboteur Avdic  de anti-verlosser in de spits. Ondanks harde woorden van Advocaat stond toch weer de Amerikaan Johansson in de spits. Ik had liever Gudmundsson in de spits gezien. Waar hij eerder dit seizoen heeft gespeeld.

Waarom Gudmundsson als linksback laten invallen voor de kennelijk geblesseerde Poulssen?! Gudmundsson is de beste speler van AZ en zou de spits moeten zijn. Het is geen echte spits maar dat is Johansson ook niet en Avdic is waardeloos. Het is bekend dat Gudmundsson transfervrij vertrekt/ zijn contract niet wilde verlengen. Als singnaal naar andere spelers toe speelt hij minder. AZ verdient nu niks aan Gudmundsson en neemt zo wraak.  Advocaat vertrekt echter ook en zou daar lak aan moeten hebben hij hoeft niet met volgend jaar rekening te houden hij moet nu oogsten. AZ als club heeft niet de luxe om zo met zijn beste speler om te gaan. Viergever had naar links gekund Wuytens/Rijnen dan in het centrum. Gorter die eerder dit seizoen in de Europa League als linksback heeft gespeeld was ook logischer geweest.

Viergever blijkt alleen met links iets te kunnen ,dat is onacceptabel voor een prof. Dat is een handicap! Hij kan vanuit het centrum nauwelijks de bal naar links spelen. Dan moet hij eerst opzichtig om de bal heen lopen. Belachelijk! Overigens is het net zo erg als je alleen een bal met rechts kunt geven. Wat niet kan is dat je echt helemaal niks met je zwakke been kan doen, zelfs geen simpel balletje over 5 meter. Zo kan je niet voetballen. Linksback zou nog kunnen dan hoef je niet naar links te spelen. Het blijft een voor een prof een onacceptabele handicap.
 
Gudelj Neemt de corners bij AZ. Door hem om te kopen komt er geen gevaar uit corners. Dit was niet gewoon slecht, dit was sabotage.Waarom neemt hij de corners? Je hebt Berens en Berghuis die er al zijn op de plek van de hoekschop dat is hun positie in het veld zij gaan echt niet koppen en hebben een betere traptechniek dan Gudelj. Vreemd toch? Gudelj is gewoon een crimineel. Hij is qua spel niet belangrijk maar mag steeds corners en vrije trappen verkloten waardoor AZ niet meedoet om het kampioenschap. Een verdienstelijk verdedigend middenvelder meer is Gudelj niet. Zijn vader was maar een beperkte voetballer en is nu in Nederland met zijn beperkte Nederlands coach. Ook vreemd. Misschien heeft hij geweldig inzicht in het voetbalspel, zeker is dat hij het niet kan overbrengen in het Nederlands. Genoeg over Gudelj.

Ortiz speelde nu weer wel terwijl hij tegen Anzji absoluut niet werd gemist. Een foute pass van hem leidde de nederlaag in. Het nut van zijn aanwezigheid is mij niet duidelijk. Waarom een buitenlander die niks extra brengt? Je moet hem wel meer betalen (van buiten de EU). Hij verdeelt het spel waar ik denk die bal kan ook wel in eens gegeven worden. overbodig.

Beerens was goed en verdient wat mij betreft een plek in Oranje. Dat heeft hij gister bewezen. Hij liep zijn tegenstander met behoorlijke status ondersteboven. Hij gaf een pass die normaal gesproken een assist was geweest. Helaas verprutste de waardeloze Johansson de beste kans van AZ.
Berghuis speelde goed. Verdediger johansson speelde goed. 

Back Poulssen speelde behoorlijk tot vlak voor zijn wissel, hij had volgens mij voor het schot van de doelpunten maker kunnen springen maar deed dat niet. Daarna volgde een wissel en werd hij alsnog geofferd. Dat had hij daarvoor dus zelf kunnen doen met meer waarde voor AZ. Onvoldoende.
Elm speelde voldoende.
Viergever waardeloos. Herstelde Ortiz foute pass onvoldoende met een slappe nichterige ingreep. Wankel. Hendriksen viel goed in Gudmundsson ook.
Gouweleeuw hield zich prima staande tegen een heel snelle tegenstander. Knap. Er was 1 moment waarop ik zou zeggen en nu mag je hem keihard neerhalen dan maar geel. Zijn tegenstander snelde nu voorbij en gaf gelukkig een matig vervolg. Daar mag je eigenlijk niet op gokken. Iets meedogenlozer en een over mijn lijk mentaliteit zou van hem een topper kunnen maken. Hij denkt helaas dat hij dat al is. Daar gaat het vaak mis Misschien is hij wel af en toe top maar probeer dat maar eens constant te blijven. Je tegenstander mag je niet passeren, niet 1 keer. Hij mag het niet eens durven proberen. Niet op de training tegen medespelers maar in wedstrijden moet je dat tonen.

Esteban. Was raar bezig. Vloog af en toe voorbij, vriend en vijand verbazend. Doe normaal. Gebruik wat minder drugs ofzo. Lekker bijgekleurd hele dag met drank op in de zon gezeten zo speelde Esteban… Kan iemand hem duidelijk maken dat het seizoen nog niet voorbij is?

AZ is niet kansloos in de return en dat is toch verdienstelijk, Het scoringsprobleem moet worden opgelost. In mijn ogen door gudmundsonn in de spits te zetten. Oritz mag blijven maar Gudelj dan moet Gudelj eruit. Andersom is ook goed Liever een extra verdediger dei opkomt zoals tegen Anzji. Viergever als linksback is prima. Poulsen is net aan eredivisie maar moet Europees gezien er maar even naast gezet worden omdat hij niet goed kan verdedigen. Het is net zoals Gouweleeuw en Viergever een omgeturnde aanvaller. Bij Poulssen is dat te veel zichtbaar en Viergever is aanvallend beter. Verdedigend zijn Poulssen en Viergever allebei niet goed. Gouweleeuw heeft wel bijgeleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten