maandag 14 januari 2019

Dak flat moet eigendom blijven van de flateigenaar

Er ontstaat nu regelmatig een probleem bij het plaatsen van zonnepanelen op appartementencomplexen en/of flats. Daardoor wordt nu veel ruimte onbenut gelaten om zonnepanelen te plaatsen. De verschillende eigenaren van de bovenste verdieping willen soms niet meewerken. Vastgoedbeheerders die geen verstand hebben van zonnepanelen willen dit laten doen door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn dat kan nu vaak niet doordat verschillende eigenaren niet meewerken.Bestuurders van gemeenten willen zich ook niet aan deze kwestie branden en leggen de bal neer bij projectontwikkelaars, terwijl deze geen interesse hebben in zonnepanelen.

Onlangs in het nieuws werd gemeld dat er in bijvoorbeeld Overijssel geen zonneweides bij mogen omdat het verouderde netwerk dan overbelast zou worden. Zonnepanelen op daken zou hier een uitkomst kunnen zijn. Dit ontlast namelijk het netwerk door woningen energieneutraal te maken.

Oplossing:
Daken op appartementencomplexen en flats moeten eigendom blijven van de eigenaar van het complex/gebouw.
Deze kan dan gewoon dit dak verhuren aan een exploitant van zonnepanelen. Het ingewikkelde proces van subsidie aanvragen komt dan bij de specialist te liggen. Zo levert het dak zonder moeite nog extra geld op en wint iedereen: de maatschappij, de bestuurders van bijvoorbeeld een gemeente de eigenaar van het gebouw en zelfs de huurders/eigenaren(van appartementen) die dan goedkoper energie kunnen afnemen of misschien zelfs energie neutraal kunnen wonen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten