donderdag 11 juni 2020

BV Nederland is uitverkocht


Weggedane Nederlandse bedrijven:

DAF: auto’s en vrachtwagens verkocht

Fokker: Nederlandse vliegtuigbouwer, een bedrijf om trots op te zijn. Kapot.

Hoogovens: Nederlandse staal en aluminium fabrikant verkocht aan Britisch Steel dat weer is gekocht door het Indiaanse Tata Steel. Geen onafhankelijk land verkoopt haar staal industrie. Juist vanwege die onafhankelijkheid. Wij wel.

KLM: Zoals bekend verkocht aan Air France, een staatsbedrijf dat nooit winst heeft gemaakt in haar geschiedenis. Pikant detail: onze koning is co-piloot bij Air france. Onze Ierse bastaard koning en Trump (Tromp?) look- a-like werkt dus voor Frankrijk…..

Stork: Nederlands conglomeraat kocht nog Fokker Aerospace. Een topman heeft dit echter opgeknipt en daar bonussen voor gekregen en nu bestaan Stork nauwelijks nog.

Heineken: Overgenomen door een Mexicaanse bierbrouwer al heeft iedereen het over een fusie.

Organon: Farmacie zou een groot bedrijf hebben kunnen worden maar is weggekocht.

NXP: een dochter van Phillips en Chipmachinemaker. Overgenomen door een Amerikaans bedrijf.

Unilever: Vandaag volledig Brits geworden. Dankzij onze Engelse premier Rutte. Good Show!

Nog Nederlands:
Akzo Nobel Nou ja gedeeltelijk Zweeds. Heeft zijn farmacietak afgestoten ondanks de winstgevendheid ervan. Nu alleen nog verf.
DSM: Zou nog een kleine steenkolen concessie hebben in Nederland waar niks mee gedaan wordt. Verder doen zij tegenwoordig ook alleen nog maar verf. Meer mag kennelijk niet.
Shell: Is natuurlijk vooral Brits. Tel daarbij op dat onze koning die een enorm belang heeft in Shell via koninklijke olie een Ier is dan is de trieste conclusie dat dit niet Nederlands is. Belasting betalen ze ook niet.
Phillips: nog niet zo lang gelden een imposante multinational. Nu een toeleverancier voor ziekenhuizen. Als overheden van landen het toestaan en een keer niet kiezen voor hun eigen industrie mag Phillips een apparaat leveren aan een ziekenhuis. Als eigen overheid heeft Phillips niets aan Nederland. Amper een thuismarkt van waarde. “Gelukkig” Heeft Phillips voor bijna 2 miljard een Amerikaans bedrijf (VS) toegevoegd waardoor het ook Amerikaanse orders hoopt te krijgen. Door Amerikaans te worden dus! Vroeger was Phillips grote concurrent van Sony het ging nek aan nek. Phillips had ook walkmans, telefoons ,TV’s ,PC’s en dacht ook een spelcomputer te kunnen gaan maken. Denk aan de Sony Playstation de Xbox daar had een Phillips naast kunnen staan zeker met chipleverancier en ex Phillips dochter/ Spin Off ASML op een steenworp afstand. Nu niks meer. Zelfs de winstgevende lampendivisie moest weg. Voor wat? Continuïteit?! Dat dacht ik niet.
ASML Levert de Chips voor Intel de enige leverancier van Microsoft. Heel groot. Helaas bleek onlangs de VS te kunnen bepalen dat ASML niet aan China mag leveren. China zou de chipmachine makende apparaten van ASML niet mogen kopen omdat… Nou ja tot zover een vrije markt. Dit is dus een Nederlands bedrijf zolang de VS het goed vind.
Campina Melkunie (zuivelreus)
Friesland Coberco (zuivelreus) Dat mag Nederland nog wel.
Fugro: Helaas is dit bedrijf gebakken lucht. Met imposant uitziende vaartuigen (ik vraag me af of deze echt over zee kunnen gaan) zoekt dit bedrijf in opdracht van landen en bedrijven naar olievoorraden. Dit slaat echter nergens op aangezien men dit met satellieten vanuit de ruimte kan scannen. Nederland heeft bijvoorbeeld een satelliet die bodemgesteldheid onderzoekt vanuit de ruimte. Officieel is dit om te zien wat voor een producten verbouwd kunnen worden. Is het bijvoorbeeld kleigrond. Feitelijk is dit de manier om te kijken of er olie in de bodem zit of goud en andere interessante metalen. Fugro is een kruimel van machtige landen aan Nederland toegeschoven. Oplichting t.o.v: particuliere beleggers.
Ten Cate (kunstgras Vezels voor brandwerende kleding)
Douwe Egberts: Wist u dat koffiebonen niet in Nederland worden verbouwd. Misschien een idee om dit in kassen te gaan doen. Wellicht ipv onze plastic tomaten. Dan wordt dit misschien een beetje Nederlands. Iets om trots op te zijn.

We hebben nog:
Landbouw bijvoorbeeld: kaas, aardappelen en visserij. Wij zijn ook nog zo stom om landbouw machines te verkopen aan het buitenland zodat ze dat voortaan zelf kunnen. Denk aan megakoeienstallen aan Saoedi Arabië, dat is dus niet overdreven. Aangevuld met een onzinnige zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld: een ingewikkeld belastingstelsel waardoor fiscalisten en accountants kunnen bestaan. Aangevuld met zwart geld uit drugshandel. Denk aan de belachelijke hoeveelheid aan kapperszaken terwijl ik kalend ben en af en toe er een tondeuse over haal. Waar bestaan zij van? In Sneek waar ik woon zijn het er wel 20. Of vele louche autohandelaren zowel groot als klein. Mijn inmiddels overleden vader heeft in zijn leven 1 keer een nieuwe auto gekocht. Waar doen deze grote dealers het van. Kleintjes zou wel kunnen maar niet zo veel. Ik heb in Workum gewoond en daar zijn wel 5 autobedrijven voor 3000 inwoners. Ik denk niet dat dat allemaal volwassenen zijn. Er zijn verder veel bejaarden en mensen die zich geen auto kunnen veroorloven. Er zijn mensen die een lease auto nemen. Er zijn mensen die een andere (merk) auto willen en elders kopen. Heel bijzonder. Ik denk niet dat er een toestroom is van buitenaf om in Workum een auto te kopen.  

Conclusie: Het gaat helemaal niet goed in Nederland. We zijn een derde wereld land aan het worden. Onze economie maakt niets meer. We verbouwen alleen nog maar voedsel. Kwaliteits arm ook nog eens. Er zitten weinig vitamine in onze appels en peren door landbouwgif De overheid/politici hebben alles waar Nederland trots op kan zijn verkwanseld in de afgelopen 25 jaar. Door destructief beleid te voeren. Onze parels niet te behouden. Wellicht dat de pers het daar eens over zou kunnen hebben?! Nee, want er is sprake van censuur. Nederland is kapot. Ik adviseer u te vertrekken als u dat kunt. Laat deze leegte maar aan onze overwinaars.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten