donderdag 17 september 2020

Opvolging Koeman; om bang van te worden

Stom om Koeman gewoon maar te laten vertrekken, kort voor een toernooi. Als er dan toch een optie in het contract wordt opgenomen omdat Koeman dat perse wilde zorg dan voor een boete beding. Met dat geld kun je tenminste een kwalitatief goede coach aantrekken. Er was geen boete beding bedongen. Koeman heeft het niet onverdeeld goed gedaan. Er zijn wedstrijden geweest waarin Oranje speelde zonder spits danwel met Depay in de spits wat op hetzelfde neerkomt. Ze speelde dan met 3 buitenspelers bijvoorbeeld: Babel Promes Depay in van deze werd weleens vervangen door Bergwijn een andere buitenspeler. We hebben op dit moment opvallend veel linksbuitens en opvallend weinig rechtsbuitens. Er was gekozen voor 3 -5 -2 waarbij ik niet begrijp waar de 3 genoemde aanvallers dan staan. Er waren situaties waarbij we feitelijk maar met 2 man achterin stonden. De 2 centrale verdedigers. Met aanvallende backs waardoor er maar 2 achterin achterbleven. Een verschil dus met het “Braziliaanse” 3-5-2/5-3-2 waar de centrale verdedigers achterin blijven en de backs opschuiven.  Het verschil is dat in de Braziliaanse variant er 3 centrale verdedigers zijn. Ikzelf zou willen kiezen voor 4-4-2 omdat dit Nederlanders, naar mijn mening, beter ligt. Ja, ook beter dan 4-3-3 waarbij de links en rechsbuiten vaak jonge spelers zijn die met snelheid en onberekenbaar gedrag iets moeten forceren en dan een voorzet geven. Dat komt dus lang niet altijd goed uit de verf.

De opvolging kandidaten:

Te Oud:

Hiddink

Advocaat,

Beehhakker

 

Bovengenoemde overleven het waarschijnlijk niet wanneer zij nog eens bondscoach worden. Dat staat zo slordig tijdens een toernooi.

 

Niet goed genoeg:

Henk ten Cate

Frank de Boer

Peter Bosz

Jan Wouters

Van Basten

 

Henk ten Cate, Volgens Valentijn Driessen van de telegraaf worden spelers bang van hem maar dat lijkt mij niet van toepassing. Dat moet een oud artikel van hem zijn geweest over Van Gaal waarvan de kop is aangepast. Heeft 10 jaar lang alleen Arabische clubs getraind. Is er dus een beetje uit. Surinaamse spelers zouden hem graag willen, dat is voor mij een reden om hem niet te willen. Discipline is niet mogelijk onder deze drugsverslaafde trainer.

Frank de Boer: Goede speler geen goede coach. Bleek bij Ajax niet met oudere spelers te kunnen werken. Italië was een ramp en is toen uitgeweken naar de VS. Niet doen.

Peter Bosz: Ajax als coach waarbij het vooral de vraag was wat Ajax met Peter Bosz moest!? Speler van Feyenoord, trainer van als belangrijkste Vitesse en Heracles. Het enige verband was het joods zijn van Peter Bosz. Het was geen onverdeeld succes. Toen Borusia Dortmund en nu Bayer Leverkussen. Wellicht komt hij door de taalbarrière beter over in Duitsland. Wat mij betreft geen optie.

Jan Wouters: Goede voetballer, geen goede trainer, geen gezag.

Van Basten:  Goede voetballer, geen goede trainer, geen gezag.

 

 

Coaches waar spelers een beetje bang van zijn:

Van Gaal is bekend

Mourihno is bekend

Ron Jans

Co Adriaanse vermoedelijk ook te oud

 

Persoonlijk vind ik Ron Jans een goede kandidaat qua leeftijd en ervaring de enig zinnige Nederlandse kandidaat. Hij heeft als nadeel dat hij weinig internationale ervaring heeft. Hij kan goed een team bouwen en individuele spelers beter maken. Spelers zijn een beetje bang van hem. Beste reden: De spelers willen hem niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten