donderdag 22 april 2021

Crowdfunding voor Defensie

 https://nos.nl/artikel/2377750-marineschip-voortijdig-aan-de-kant-wegens-ernstig-personeelstekort.html


Crowdfundingsactie voor fregat Van Speijk

Naar aanleiding van bovenstaand bericht troep ik op tot een crowdfundingsactie voor defensie. in eerste instantie voor het behoud van het fregat: Zr. Ms. Van Speijk. Vernoemd naar degene die zei: "dan maar liever de lucht in", waarna hij daadwerkelijk de lont in het kruitvat stak. Dit om te voorkomen dat het schip in Belgische handen zou vallen. Dit speelde zich af ten tijde van de Belgische afscheiding in Antwerpen.

Wellicht zouden de bemanningsleden van dit fregat hetzelfde moeten doen met dit schip. Zelf opblazen ipv overgeven aan bureaucraten die het schip verkwanselen aan een toekomstige vijand voor te weinig geld.

In het artikel wordt gesproken van een gebrek aan technisch personeel. Dit snap ik niet omdat het werk op een schip met daarop toegespitste radar en luchtafweer en dergelijke uniek is. Het is toch niet zo dat je concurreert met een garage om dit personeel en die slag verliest!? Het personeel moet volledig voor deze taak door defensie zelf opgeleid worden. Het hoeft dus niet iemand met een HTS opleiding te zijn, MTS volstaat. Wellicht is LTS niveau ook voldoende + een paar jaar intensieve begeleiding en interne opleiding waar de opgeleiden buiten dit schip/ de vloot niets aan hebben omdat dit uniek is. Na die moeite zullen ze echt niet weg willen/kunnen. Met andere woorden: er hoeft geen uitvinder of ingenieur aan het luchtafweerkanon te staan! Dat geld ook voor de modernere afweer die we nu hebben, die soms volautomatisch werkt. Dat geld ook voor de andere taken die de boel draaiende moeten houden.

Dit (geld tekort, technisch personeel tekort) zijn leugens die onze defensie verder ontmantelen en ons weerloos achterlaten terwijl onze bestuurders hem smeren met koffers geld naar een tropisch oord! Dat is de toekomst die ik zie met dit beleid!

Ander crowdfundacties zijn ook nodig voor nieuw wapentuig en uitrusting voor soldaten. Den Haag laat defensie in de kou staan. Burgers moeten defensie maar in eigen beheer gaan nemen. Ik weet niet hoe je zo een crowdfund actie opstart. Ik zou dat voor mezelf niet kunnen laat staan voor een ander.

Crowdfunding kan overigens, wanneer vertaald vanuit het Engels, ook personeel/volk werven betekenen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten