vrijdag 8 april 2011

Ambassades

Er kan wat mij betreft veel bezuinigd worden op de uitgaven aan ambassades en consulaten. Dit zijn  vaak regentenbaantjes waar men allerlei mensen van adel aantreft of met namen die verwijzen naar een dergelijk verleden.
Ik wil 1 uitzondering maken voor Brazilië. Daar heeft NL op dit moment een consulaat wat, wat mij betreft een ambassade moet worden.
De huidige consul kan wat mij betreft overgeplaatst worden naar een berg in Bhutan.
Het consulaat is namelijk slecht in het nieuws gekomen door noodpaspoorten te verstrekken aan producenten van kinderporno. Walgelijk. Als gewone burgers hier om vragen duurt dat weken, als het al lukt.
Hoe dan ook verdient Brazilië een ambassade omdat NL anders de slag mist in dit economisch + qua grondstoffen belangrijke land.
Ik denk dat zeer oud zeer meespeelt omdat NL vroeger Noord Brazilië in bezit heeft gehad maar de slag daar heeft verloren.
Doe niet zo kinderachtig daarover en zorg dat Nederland erbij is nu Brazilië een machtige speler aan het worden is op het wereldtoneel. NL is een handelsland en kan daar zeker van profiteren. De haven van Rotterdam kan van goede banden met Brazilië profiteren. Dan krijgt de Betuwelijn misschien toch nog nut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten