donderdag 7 april 2011

Een leger zonder tanks

Een leger zonder tanks en met nauwelijks nog fregatten is krankzinnig. Het is de primaire taak van Defensie(het woord zegt het al) om het land te verdedigen dat kan niet zonder tanks en fregatten.
Dat Nederland geen geld zou hebben is onzin. Nederland is de 6de economisch macht van Europa probeer dat aub te vertalen in militaire macht. Er zou geld genoeg moeten zijn met een rechts kabinet. Griekenland dat torenhoge schulden heeft aan onder andere Nederland geeft veel meer geld uit aan defensie. Geld dat ze niet hebben. Geld wat wij ze voorschieten.  We hebben zelf enige tijd terug een fregat aan dit land, dat het dus niet kan betalen, verkocht.  Dit zou teruggedraaid moeten worden.
Het geld kan makkelijk gevonden worden bij het asielzoekersbeleid en de huisvesting van deze vreemdelingen. In Griekenland sluiten zij deze mensen op sturen ze terug of door naar noord Europa. Zij geven hier geen geld aan uit. Verder kan er bezuinigd worden op  de zorg wat een enorme kostenpos op de begroting is. Ook op het onderwijs kan veel bezuinigd worden. De afgelopen jaren is steeds meer en meer geld in het onderwijs gepompt wat geen enkel effect heeft gehad.  Hogeschool Inholland was wel in staat een burgemeester weg te kopen (Dales van Leeuwarden). Die inmiddels al weer  met een gouden handdruk is weggestuurd. Men weet van gekkigheid niet wat met het geld te doen.
Op defensie kan wel bezuinigd worden maar dan bij de legertop. Er zijn teveel generaals. De salarissen in de top reizen de pan uit. De contracten zullen helaas ertoe leiden dat dit eerst geld kost voordat het wat oplevert maar het zal de slagvaardigheid (niet onbelangrijk in een leger) ten goede komen.
De huidige Plannen van Hillen en het kabinet Rutte zijn gewoon landverraad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten