zaterdag 9 april 2011

Een leger zonder tanks (2)

Een leger zonder tanks  is krankzinnig.  
Het is waar dat tanks minder belangrijk zijn geworden omdat vliegtuigen  (dus wanneer je superieur bent in de lucht)deze tanks makkelijk kunnen uitschakelen. In stedelijk gebied zijn tanks verder kwetsbaar gebleken.
Toch is het onverstandig om volledig te vertrouwen op een bondgenootschap (de NAVO) en de rol voor Nederland en haar leger binnen dit bondgenootschap. Wat Nederland nu dus doet door haar tanks die niet geschikt zijn voor buitenlandse missies weg te doen. Tanks zijn nog steeds nuttig om snel vuurkracht te verplaatsen naar gebieden waar het nodig is bij aanvallen op het eigen grondgebied, Nederland zelf dus. Het is de primaire taak van Defensie(het woord zegt het al) om het land te verdedigen door de tanks weg te doen terwijl allerlei landen die wel hebben vertrouw je teveel op bondgenoten. Dat is nogal naïef.
Er zouden scenario’s klaar moeten liggen over wat te doen wanneer Duitsland, Frankrijk, Engeland of van mijn part aliens besluiten Nederland aan te vallen.  Als deze massaal tanks inzetten heb je weinig aan een superieure luchtmacht(als dat al het geval zou zijn, wat ik betwijfel) Waarom omdat deze vliegtuigen vliegen op brandstof en bijtanken op de grond. Okee het bijtanken kan ook in de lucht maar zelfs de vliegtuigen die dienen als tankstation hebben brandstof nodig, trouwens die bezuinigen we ook weg (DC 10’s).  Wanneer onze vliegvelden(als we ze niet wegbezuinigen) direct met artillerie bestookt worden of door tanks onder de voet worden gelopen hebben we geen luchtmacht meer.
Je kan er natuurlijk vanuit gaan dat omdat we geen superieure maar een inferieure luchtmacht hebben ook niks hebben aan tanks maar hebben we dan wel voldoende anti tank wapens (RPG/ Bazooka en dergelijke)? Nee dat hebben we ook niet. Ik vraag mij dus werkelijk af waarom we dan niet gelijk het hele leger weg doen als de scenario’s er kennelijk vanuit gaan dat we het land wanneer dit wordt aangevallen niet gaan of kunnen verdedigen!
De JSF aanschaffen is in ieder geval onzinnig en alleen bedoeld om onze onbetrouwbaar gebleken bondgenoten te plezieren. Ik wijs op Srebrenica en laatst de helikopteractie in Libië waar NL afhankelijk was van  inlichtingen en in het geval van Srebrenica luchtsteun van bondgenoten.  De JSF is niet eens het beste vliegtuig van de VS en alleen bedoeld om vazalstaten mee  af te schepen.  Dick Berlijn (ex luchtmacht) heeft teveel invloed bij deze duistere weg die dit kabinet is ingeslagen. Een lucht macht kan echt niet zonder grondgebied en verdediging hiervan door een landmacht bestaan.
De invloed van deze toch echt ex generaals (Couzy is een ander voorbeeld) is ook veel te groot. Opererend in buitengewone (abnormale) functies blijven zij een enorme lastpost voor defensie. Ik hoop dat de volksvertegenwoordiging haar verstand eens gaat gebruiken en zelf gaat bedenken dat dit krankzinnig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten