zondag 22 januari 2012

Waarom lost Nederland het Duitse afvalprobleem op!?

 Een artikel uit de telegraaf van: za 21 jan 2012,

Ook Duits huisvuil welkom in ons land

BERLIJN (AFN) - Na het huisvuil van Napels wordt mogelijk ook huisvuil uit steden in het noordwesten van Duitsland in Nederland verbrand in installaties. Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) zei dat zaterdag toen hij terugkeerde vanuit Berlijn, waar hij gesproken heeft met zijn Duitse ambtgenote Ursula Heinen.
Eerder gaf Atsma toestemming om 200.000 ton afval, waarmee de Italiaanse stad Napels omhoog zit, te verbranden in ons land. Daarmee wordt komende week een begin gemaakt. Nederland heeft een overcapaciteit van 1 miljoen ton en dus ook ruimte voor afval uit Duitsland.
Volgens Atsma heeft Nederland de schoonste verbrandingsinstallaties van heel Europa en zal er zowel in Duitsland en Nederland een controle plaatsvinden om te voorkomen dat bij de verbranding schadelijke stoffen vrijkomen. Bij het verbranden van afval wordt elektriciteit opgewekt. ,,Groene stroom'', aldus Atsma, want zo wordt voorkomen dat er extra broeikasgas vrijkomt door stroom op te wekken met kolen of gas.
Atsma heeft ook met Heinen gesproken over het weren van vervuilende auto's in de milieuzones van Duitse steden. Gemeentelijke bepalingen bij onze oosterburen leiden ertoe dat vooral oudere dieselauto's hun weg vinden naar ons land, waardoor ze dus hier de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Heinen brengt binnenkort een bezoek aan ons land.

Mijn commentaar op dit bericht:
Hoe komt men aan een overcapaciteit van 1 miljoen ton? Waarom bouwde men dan in ijltempo een afvalcentrale aan werelderfgoed de Waddenzee?  Dat er overcapaciteit was was al bekend voor de bouw van de Omrin centrale in Harlingen. Misschien dat daarom geen marktpartij er brood in zag!? Dit project is volledig door overheden (met name gemeenten) gefinancierd. Nu pas gaat men dus onderhandelen met Duitsland met deze overcapaciteit, onderhandel dan eerst alvorens je de overcapaciteit nog eens vergroot door de bouw van de centrale in Harlingen.De overcapaciteit ondermijnt de onderhandelingspositie wat heel nadelig is voor Nederland en heel voordelig voor in dit geval Duitsland en eerder Italië. Een volslagen belachelijke situatie dit. Alleen maar mogelijk door corrupte ambtenaren en politici want werkelijk alles is in het nadeel en tegen het belang in van de Nederlandse burger financieel en qua (leef) milieu. Elk beesluit in deze kwestie is onverdedigbaar en niet uit te leggen. De rol van ambtenaren en politici in de besluitvorming de vergunning verlening en de financiering moet onderzocht worden. Hebben zij zich verrijkt? Was er persoonlijk belang? Waarom hebben zij zich hiervoor sterk gemaakt terwijl lokale kiezers uiteraard tegen zijn? Niemand wil een kankerverwekkende fabriek in de achtertuin. Is dit de manier waarop Duitsland en Italië hun milieu doelstellingen, qua beperking van uitstoot, halen door dit af te schuiven op Nederland. Dat Nederland dit toe staat klopt van geen kant. Dit schreeuwt om een diepgaand onderzoek.


Een link naar de site Stichting Afvaloven nee
http://www.afvalovennee.net/blog/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten