donderdag 19 juni 2014

Chris van der Heijden Historicus van het jaar nul



Het is tegenwoordig in om te spreken met een aardappel in de keel. Bij studio sport andere nieuwslezers bij de NOS en die kerel van het CBS. Is daar soms een aparte (elite)opleiding voor? Het klinkt gewichtig maar een historicus zal toch altijd beoordeeld worden op de inhoud. het is geen nieuwslezer of een woordvoerder die iets oplepelt.

Historicus (zoals hij wordt voorgesteld door de NOS bij de kroning van Fillip VI) Chris van der Heijden praat ook zo gewichtig maar blijkt al snel weinig te weten van het Spaanse koningshuis en al helemaal niets van Spanje zelf.

Het begint met een opmerking van astrid Kerseboom dat Spanje nog in rouw is (ze doelt op de uitschakeling van Spanje bij het wk voetbal dat de avond ervoor tot stand is gekomen) Hij snapt dat niet en noemt rouw overdreven en heeft het over de economische crisis en regio’s die meer zelfstandigheid willen.

Hij blijkt ook niet te weten wie er in beeld is en heeft het over de vertegenwoordigers van de afgevaardigden…

Fillip VI zal Fellipe worden genoemd vanwege de globalisering…. Volgens ChrisDat is juist niet zijn globale benaming. Dan zou hij geen eens de VI genoemd mogen worden maar Fellipe I. Ik weet niet of Spanjaarden vroeger het al hadden over Fellipe (de IIe bijvoorbeeld) maar dat het niks met globalisering te maken heeft weet ik zeker.
Chris vervolgt: maar ja dan zouden ze Parijs paris moeten noemen als je dat doortrekt…..
Verbijsterend.

Fellipe zoals ze hem dus in Spanje noemen was bezig met het afnemen van de erewacht. Chris merkt op: zie: alleen maar militairen…. Kerseboom legt hem uit dat dat militairen zijn van de eigen erewacht van Fellipe. Gewoon volgens protocol en natuurlijk zijn er geen burgers bij een erewacht/ erehaag van militairen. Dat is normaal en volgens protocol. Wat zal Chris nog meer opmerken als straks de militaire parade wordt gehouden. Ik zet het geluid uit.

Een schande deze zelfbenoemde historicus. Een oplichter! In de categorie van de wereldberoemd geworden nep doventolk bij het bezoek van Obama aan Zuid Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten