dinsdag 17 juni 2014

Iraanse voetballers spelen op het WK met tattoo en lang haar!?



Tatoeages

Ik zat gisteren te kijken naar Iran tegen Nigeria en het viel mij op dat er spelers bij Iran bijliepen met lang haar en tatoeages. Vreemd je zou zeggen dat in het streng islamitische Iran daar een verbod op staat.
Ik heb nog verder gekeken en het kwam mij voor dat het, bij Iran, voor een groot gedeelte ging om Zuid of Midden Amerikanen waarbij een aantal van Indiaanse afkomst.

In het publiek kwam een Iraanse supporter in beeld: een vrouw, kauwgom kauwend, met geblondeerd haar en duidelijk vergrote borsten. Vreemd maar wellicht is hier sprake van verbannen/gevluchte Iraniërs die het dan wel voor de wind is gegaan. De vorige Iraanse elite wellicht, nog uit het tijdperk van de Sjah(toen Iran nog Perzië heette)? De spelers die Iran daadwerkelijk vertegenwoordigen met tatoeages en lang haar dat kan ik niet zo maar verklaren. Ik probeer het toch.

Wat is hier aan de hand? Weet Iran hier wel van? Is men zich in Iran ervan bewust dat zij meedoen aan het WK voetbal? Of is hier sprake van het zaaien van verwarring onder het westerse publiek. Het suggereert namelijk dat men het in Iran niet zo nauw neemt met die strenge islamitische wetgeving. Dat elk mens hetzelfde wil. Het imperialisme van cola en MC Donalds. We moeten allemaal hetzelfde denken, hetzelfde reageren. Overheden zijn bang voor diversiteit en creativiteit. Zij willen voorspelbaarheid.

Vertegenwoordigers/ geheim agenten van westerse machthebbers: EU/NAVO/ VS hebben dit voetbalteam kennelijk op poten gezet om te doen alsof heel Iran graag democratie wil en net zo zijn als wij. Kennelijk is Iran niet in staat om via de media, de westerse in ieder geval tegenwicht te geven. Uit te leggen dat deze voetballers niet Iran vertegenwoordigen. Anders zouden ze er toch niet zo bij lopen!? Iran wil dit niet als voorbeeld naar de eigen mensen toe!

Jahanbakhsh speelt bij NEC in Nederland. Het is heel onwaarschijnlijk dat Iran daar toestemming voor heeft gegeven al zeggen de media en vertegenwoordigers van hem en zijn club van wel. Zo zijn er meer voetballers die in het buitenland spelen, dat is gezien de geslotenheid van Iran onwaarschijnlijk.
Er zal best wat veranderd kunnen zijn maar op bijvoorbeeld het gebruik van Heroïne staat er nog steeds de doodstraf door ophanging dus officieel is er niks veranderd. Men laat van overheidswegen dus ook niet voetballers gaan. Zeker niet naar westerse landen.

Raza: Hugo Borst merkte tijdens de rust op dat deze man volgens wikipedia in Iran was geboren in Mashhad en bij het zoeken met een andere pc/telefoon stond op wikipedia dat hij geboren was in sint Annaparochie!Zijn ouders wonen in Leeuwarden zei verslaggever Vermeulen daarna. Dan heeft Iran er weinig over te zeggen, zou ik zeggen! Dat is niet typisch Iraans overheidsbeleid!

Volgens wikipedia speelt Iran wel thuiswedstrijden in Teheran voor ongeveer 90.000 man per keer. Onwaarschijnlijk vanwege dit hoge toeschouwersaantal en onwaarschijnlijk vanwege tatoeages en lang haar bij de spelers. Toonbeelden van decadentie die het regime toch niet wil tonen aan het gewone volk.

Conclusie: Het Iraanse elftal is volledig vals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten