donderdag 12 juni 2014

Huurders moeten huur kunnen omzetten in hypotheek





Dat moet kunnen vanaf een huur van ongeveer 500 p/m. Betaald een huurder minder dan mag hij/zij zijn huur ook omzetten in een hypotheek maar zal dan zijn maandlasten zien stijgen.

Over hoe om te gaan met het onderhoud moeten afspraken gemaakt worden. Blijft de woningstichting verantwoordelijk daarvoor? Of je spreekt, bijvoorbeeld, af: na 10 jaar is de koper er zelf verantwoordelijk voor. Liefst een standaard regeling. Anders mag de 1 het wel en de ander niet om onduidelijke redenen wat onnodig veel rechtszaken tot gevolg heeft.

Een ander vorm van huurkoop zou ook mogelijk moeten zijn.

Of er nou iedere maand huur of hypotheek betaald wordt, wat maakt het uit. De bank kan niet zeggen dat het niet opgehoest kan worden als dat al jaren wel het geval is geweest.

Voordelen: 1)Dit levert de woningstichtingen veel geld op. Dat is belangrijk omdat zij toch veel moeten verkopen om hun eigen vermogen aan te vullen (kapitaalpositie te versterken) om elders nieuw te kunnen bouwen.
2) Scheefwoners kunnen blijven zitten waar ze zitten mits zij het huis waarin zij wonen kopen.
3) Goed voor de banken(een nieuwe klantenstroom).
4) Goed voor de economie. Wat goed is voor de banken is goed voor de economie
5)Het gaat verpaupering tegen als mensen verantwoordelijk worden voor hun eigen huis. Zij voelen zich dan ook verantwoordelijk omdat het huis waarin zij wonen daadwerkelijk van hun is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten