vrijdag 27 november 2015

Contractverlenging Van den Brom leid tot uitschakeling


Ik had het zo gedaan:

Doel: Coutinho

Verdediging: Johansson rechts,  Gouweleuw , Wuytens centraal  en Luckassen op links

Middeveld: Overeem,  Ortiz Conrolerend , Henriksen,  Rienstra vanaf links

Aanval:  Hupperts en Tankovic
 
Ik had dus Wuytens, Hupperts, Tankovic, en Rienstra wel opgesteld. Vincent Janssen, Dos Santos Jahanbakhsh en een of andere Serviër niet.

Wuytens is kennelijk uit de gratie bij Van den Brom. Hij weigert gebruik te maken van deze goede zeer ervaren verdediger die onder Advocaat, die wel kan bogen op een succesvolle Europese campagne,  niet was weg te denken uit de opstelling.  In mij ogen onbegrijpelijk dat de voorkeur uitgaat naar de, Europees gezien, groene Van der Linden die alleen kan bogen op ervaring bij GAE wat vorig jaar degradeerde naar de eerste divisie onder aanvoering van  arme Job Van der Linden. Deze Van der Linden wordt een vrije trap specialist genoemd maar het is meer; alles of (heel vaak) niets. Hij is te traag en heeft versleten knieën. Hij oogt als een routinier maar is het niet. Deze was gister geblesseerd. Dan kiest Van den Brom voor de onervaren Lukassen. Wat wel een talent is en hij speelde gister goed. Op de fout na waaruit het eerste doelpunt viel voor Partizan. Een talent kun je beter laten groeien als Back, in het centrum is namelijk elke foutje dodelijk.  Teven hebben we het hier niet om een Nederlandse tegenstander wat betekend dat de tegenstander geen buitenspelers heeft. Op zich is Lukassen nu al een goede mandekker maar als je hem dan als back laat starten kun je hem nog steeds deze taak meegeven maar dan onder supervisie van Gouweleeuw en Wuytens. Daar kan Lukassen veel van leren. Luckassen maakte ook nog een overtreding die net zo goed rood had kunnen wezen. Het is risicovol om tegen een gemene tegenstander een jonge vent op te stellen, je wordt voordturend geprovoceerd. Een tackle met 2 benen naar voren, een afrikaanse tackle, is ontoelaatbaar. Zeker als je zo sterk bent. Overigens is geen Nederlandse speler hier tegen bestand op dit moment. Toch mag je, het zich laten provoceren,  eerder verwachtten van een jongere speler en is dit dus een risico. Als je tegen Portugezen of Italianen speelt staan er achterin alleen maar dertigers.

Als linksback had ik Luckassen toch ook wel opgesteld nu stond hier een Serviër waarvan ik de naam niet ken en ook niet wil kennen. Hij heeft een wedstrijd of wat meegedaan in de eredivisie en daarin 1 mazzeldoelpunt gemaakt toen werd hij een tijd vervangen ook Europees door de geblesseerde omgeturnde aanvaller Haps. De vraag was waarom stel je je aankoop niet op? Gister is deze vraag beantwoord. De vraag is nu waarom stel  je deze miskoop op? Niet alleen was het een miskoop, fout 1 je stelt hem op in een cruciale wedstrijd dat is fout 2. Dat maakt het nog erger en onbegrijpelijker. Alleen winst had je dan “gelijk” kunnen geven. Vreemd genoeg is het contract van Van den Brom opengebroken en verlengd. Dit is niet op prestaties gebaseerd, lijkt mij.

Ortiz kreeg gister de voorkeur waar ik gezien zijn staat van dienst mee kon leven al vraag je je af waarom speelde hij niet vaker? Onder advocaat speelde Ortiz vaak. Ik was er toen geen fan van maar AZ heeft op het moment niet beter. Toen wel. Advocaat stelde toen bijvoorbeeld Gudmundsson niet op omdat deze weigerde zijn contract te verlengen. Dat vond ik toen een luxe die AZ niet had. Precies weet ik het niet meer maar AZ had  toen meer mogelijkheden. Van Overeem vind ik op dit moment de beste speler van AZ die had ook niet gewisseld mogen worden. Klein maar een leeuwenhart.  Henriksen is een prima speler, al moet hij die snor onmiddellijk afscheren. Rienstra die het hele seizoen al sterk speelt had gewoon moeten spelen.

 Jahanbakhsh(?) vind ik een dubieuze speler die ze niet hadden moeten kopen, laat staan opstellen. Ik heb een blog gemaakt over Iran op het WK; spelers met Tatoeages  en lang haar deden mee, iets waarop misschien wel de doodstraf staat in dat land. Jahkabakhsh zelf is geboren in Nederland en komt voort uit vluchtelingen, die dus als tegenstanders van het huidige regime worden beschouwd. Hoe kan hij dan meespelen met het nationale elftal!? Dat is onmogelijk. Hij speelde niet veel wedstrijden dit seizoen dus waarom in dit cruciale duel? Hij heeft niet laten zien waarom.  
Vincent janssen Vincent…. Janssen…. In 1 woord walgelijk. Die rotkop. Wat voetbal betreft is hij veel te traag heeft te veel tijd nodig en heel veel ruimte draait elke keer naar de tegenstander toe als hij eens een keer de bal heeft. Kwam niet tot een schot door  eerder genoemde traagheid. Hij werd steeds geblokt en was niet te betrappen op 1 intelligente schijnbeweging.  Ik vermoed dat hij 31 is ipv 21. Dat meen ik. Onbegrijpelijke aankoop die onbegrijpelijk veel krediet krijgt. El Hamaoudi is bewust te laat in dienst genomen zodat deze niet Europees mee mocht doen. El Hamaoudi  speelde tegen Heerenveen op papier als linkshalf, heel vreemd. Dos Santos speelde goed en scoorde met alle geluk van de wereld. Voor het eerst zag ik, Europees, dreiging van deze jonge snelle maar overschatte aanvaller. Hij had nog een levensgrote kans na een pass van Ortiz. Hij nam de bal alleen verkeerd aan. Hij heeft dus helmaal geen goede functionele techniek. Hij is vooral erg snel. Hij nam de bal verkeerd aan en deze sprong bij hem weg dat viel de commentator niet op omdat hij er ontzettend snel weer bij was. Toch verspeeld hij zo die kans door zichzelf naar buiten(de buitenkant van het veld) te laten drijven, iets wat keepers of verdedigers zelf zouden proberen te doen als ze er geweest waren.  Ik had hem niet opgesteld. Ik ben niet van gedachte veranderd ondanks zijn goal. Hupperts die, net als Wuytens, bij van den brom geen goed kan doen had ik opgesteld en Tankovic die, alhoewel hij dit niet is van nature, nuttig kan zijn in de spits. Die Janssen scoort alleen tegen piepjonge verdedigers in de mickey mousse competitie. Hij heet 2 keer gescoord in Europa maar ik kan mij dit niet herinneren. Ik kan mij dat niet voorstellen.

De commentator merkte gister terecht op dat corners trainbaar zijn en meer dreiging zouden moeten opleveren. Ik denk dat AZ er wel 10 heeft gehad en op basis daarvan zeg ik dat AZ had moeten winnen ondanks de rare opstelling.  Dat dit niet is gebeurd komt omdat de coach en een aantal spelers zich hebben laten omkopen.  Daarom spelen Wuytens en Hupperts niet en bijvoorbeeld: Janssen en die Serviër wel. Dos Santos speelt omdat hij (normaal gesproken) toch niet scoort, veel verprutst en buitenspel niet begrijpt. Luckassen speelt in het centrum van de verdediging en loopt zones te dekken ipv een man waarbij de corrupte coach gokt op een fout of een rode kaart kortom zijn onervarenheid.

Kort samengevat leid de vroegtijdige contractverlenging van Van den Brom tot vroegtijdige uitschakeling in Europa.

Toevoeging 3-12-2015: ik las vandaag dat Wuytens in Belgie revalideert vanwege een knieblesure. Dat is nieuw voor mij en het lijkt mij verzonnen. Misschien kunnen ze voor Hupperts iets vergelijkbaars bedenken

+ Ik had gelijk bleek 27-12-2015:
Wuytens moet weg bij AZ

Van onze Telesportredactie

Jan Wuytens is door AZ naar de uitgang gedirigeerd. De centrale verdediger is overbodig geraakt bij de Alkmaarders en mag deze winterstop vertrekken. Ondanks een contract tot medio 2017 is het uitgesloten dat de Belg nog in actie komt in het AFAS Stadion.

"Ik heb bij Jan aangegeven dat hij in 2016 geen deel meer uitmaakt van de A-selectie", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. "Hij mag uitkijken naar een andere club."

Wuytens werd in 2013 door AZ overgenomen van FC Utrecht. In totaal speelde hij vijftig officiële duels voor AZ.

Maak het volgen van de eredivisie nu nog spannender. Stel je eigen droomelftal samen en daag je vrienden en familie uit. zo 27 dec 2015, 15:07
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten