maandag 30 november 2015

FC Twente: storm in een glas water


wees gerust de problemen van Twente zijn simpel op te lossen.

Achterin is men veel te jong en met te weinig. De breedte staat al in het veld. Er mag 1 middenvelder bij.
De paniekaankopen (inclusief  gehuurde spelers) aan het begin van het seizoen zijn weinig gelukkig te noemen. Achterin:  Uvini,  Katsikas zijn zelf jong en nu al miskopen te noemen. Het was helemaal niet waar behoefte aan was; namelijk ervaren verdedigers. In Brazilië speelt men met  3 centrale verdedigers bij Twente met 2.  Datzelfde geld voor Griekenland. Dat verklaard waarom ze zo tegenvallen.
Ede, Agyepong en Olaitan. Waren helemaal niet nodig en zorgen voor onvrede bij de overigen spelers. Je had al Cabral Eghan en Borven voor deze posities. Van Ede kun je zeggen: een Duitse vleugelspeler? Dat bestaat helemaal niet. Younes ,bij Ajax, is ook een rare aankoop (waarbij opgemerkt dat deze niet een van een bundeligaclub kwam maar van de 2de bundesliga club) dat hoef je niet na te doen.  Oosterwijk bleken ze nog achter de hand te hebben al met al zitten ze voorin opvallend ruim in de spelers bij Twente.

Achterin: ter Avest, Bijen, Uvini ,Katsikas, Andersen, Van der Lely  en Schilder.  4 van hen zijn 20 of jonger en hebben nauwelijks eredivisie ervaring. Dat laatste geld ook voor Uvini en Katsikas. Schilder en Katsikas zijn geblesseerd. Ter Avest tijdelijk ook. Bijen had afgelopen wedstrijd bijna rood. Als deze geschorst was geweest, was er een probleem geweest. Middenvelder Tapia hebben ze al eens achterin gezet. Dat kan eigenlijk alleen als de rest van de verdediging staat als een huis.

Middenveld: Tapia, Gutierrez, Zyech, Mokotjo, Holscher  en Van der Heyden. 6 spelers voor 3 plekken. Holscher en Van der Heyden zijn vrij jong al heeft de Duitster, uit de eigen jeugd, Holscher wel wat eredivisie ervaring opgedaan in het verleden, toen het nog goed ging bij Twente.  Tapia en Ziyech zijn ook heel jong maar wel al heel goed.

Aankomende transferperiode moet Twente

Tiendalli, Te Wierik, Breukers ,Veldmate, Zomer en Brama  aantrekken en alles is opgelost.

Op Veldmate na hebben alle een verleden bij Twente kennen de huisstijl zijn Nederlander en er zijn dus geen aanpassingsproblemen te verwachtten. Daar is ook geen tijd voor.

TIendalli kan nu al aangetrokken worden omdat deze ex international die op meerdere plaatsen achterin uit de voeten kan zonder club zit.

Breukers,Veldmate en Brama hadden ze afgelopen zomer al aan kunnen trekken maar dat vond men kennelijk niet nodig.

Brama in het verleden bij Twente international geworden, kent Tiendalli uit die periode zou een enorm welkome versterking zijn op het middenveld. Genoemde spelers kennen de huisstijl op veldmate na die ik toch noemde omdat deze ook transfervrij over te nemen was van het naast de deur gelegen Heracles afgelopen zomer. Hij kent verder Breukers en Ramon Zomer ( zo een beetje mister twente naast Brama) al.  Je neemt dan dus een achterhoede die al intact is over + Tiendalli. Breukers, Te Wierik,  Veldmate en Tiendalli hebben wat: Bijen van der Lely, Andersen en Ter Avest niet hebben, ervaring.

Met de door mij aanbevolen achterhoede + Brama is de huisstijl gewaarborgd. Iedereen weet weer waar hij aan toe is in het veld. Zo belangrijk.

Mocht bijvoorbeeld Ziyech vertrekken dan moet er 1 ander voor in de plaats komen en ik raad dan aan voor een ervaren speler uit de eredivisie te kiezen. Wellicht iemand die in het verleden bij Twente heeft gespeeld. Europees voetbal halen lijkt al onmogelijk dus je hoeft niet verder te kijken naar Europese ervaring. Dat is nog goedkoper ook.

Als Stevens nog lang geblesseerd is, is een andere eredivisiewaardige keeper geen overbodige luxe nu blijkt dat Marsman niet voldoet en Drommel bezwijkt onder de druk. Deze heeft in feite nu al genoeg ervaring op gedaan voor dit seizoen.
Ik ben niet in gegaan op de bestuurlijke problemen bij Twente. Iedereen roept maar wat over de mogelijke gevolgen van het misschien iets niet in voldoende mate gemeld hebbende van. Dat is dus nog niet te zeggen met zo een tegenstrijdige berichtgeving. Het ging in ieder geval nog maar om 2 spelers van wie 1 verhuurd. Dus eigenlijk allen Eghan en wie nou over de verkoprechten beschikt van hem. Ik kan mij niet voorstellen dat dat leid tot een serieuswe straf hoouguit een voorwaardelijk iets + administratieve boete. Dat die voorzitter hem gelijk smeert is schandalig, dat blaast de geruchtenstroom op, maar de rest niet te verwijtten. Met veel fantasie is dit best wel spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten