donderdag 31 maart 2016

FC Twente onschuldig


FC Twente onderzoekt ook transfer Corona
Telegraaf Gisteren, 16:02
In het nog lopende onderzoek naar het recente transferverleden van FC Twente wordt ook de overgang van Jesus Corona onder de loep genomen. De aanvaller, sinds afgelopen zomer spelend voor FC Porto, maakte in 2013 de overstap naar Enschede.
Zoals bekend had Twente maar dertig procent van zijn transferrechten in handen. Van de transfersom van 10,5 miljoen die door Porto is betaald, ging 60 procent naar een groep investeerders rond manager Matias Bunge en 10 procent naar een andere commerciƫle groep, die de investeerders zou hebben aangedragen. Corona maakte in 2013 voor 3,5 miljoen euro de overstap van Monterrey naar FC Twente. Liefst 3 miljoen werd betaald door Bunge en consorten, blijkt uit documenten die gepubliceerd werden door Football Leaks. In het contract staan vervolgens enkele bepalingen, waaruit blijkt dat Bunge invloed zou kunnen hebben op het beleid. Zou hij bijvoorbeeld geen toestemming hebben gegeven voor een verkoop onder de 20 miljoen euro, dan zou dat Twente een boete opleveren.

Volgens de tukkers is het nu openbare contract in 2013 gemeld bij de FIFA. Eind vorig jaar werd de club nog ernstig in verlegenheid gebracht door een tweede overeenkomst bij de deal met investeerdersgroep Doyen, die door toenmalig beleidsbepalers Joop Munsterman en Aldo van der Laan niet was gemeld.Vorige week werd de KNVB al ingelicht over de transfer van Corona. „ Zoals bekend laat FC Twente momenteel een onafhankelijk transferonderzoek uitvoeren om mogelijke onregelmatigheden rondom in het verleden gedane transfers in kaart te brengen", schrijft de club in een reactie. „Ook de transfer van Jesus Corona is onderwerp van onderzoek."Twente trok eerder al de jaarrekening in, omdat bij de eveneens onderzochte transfer van Dusan Tadic naar Southampton een tweede overeenkomst met diens zaakwaarnemer Zoran Pavlovic was verzwegen. De club krijgt daarvoor naar verwachting opnieuw drie punten in mindering. Dinsdag strafte de FIFA FC Twente nog met een boete van 170.000 euro, naar aanleiding van de overeenkomst met Doyen.


Mijn commentaar:
Ik vind dat deze heksenjacht moet stoppen. Dit zijn bepalingen die in een contract zijn gezet in 2013. Toen mocht deze constructie. Bij de aankoop van Corona is dus niets mis. Dat kan ik nu al zeggen. Net als in de eerdere zaken zou een inmiddels verboden bepaling bij de verkoop nog in het contract hebben kunnen staan.
Dit soort gevallen daar is Twente al voor veroordeeld danwel zou dit toen al meegenomen moeten zijn. Dit is geen nieuws danwel nieuwe zaak. Je kunt maar 1 keer voor iets veroordeelt worden.
2) Er is geen gebruik gemaakt van deze inmiddels verboden bepaling waarmee er dus niets aan de hand is. De groep investeerders rond manager Matias Bunge heeft geen beroep op deze bepaling (geen verkoop onder de 20 miljoen of anders volgt een boete) gedaan, deze is immers onwettig geworden, waarmee deze is komen te vervallen en er geen overtreding is begaan. Bij de gevallen waarvoor Twente is veroordeeld is het ook maar de vraag of de bepalingen in/bij het contract wel zijn toegepast. Ik vraag mij af of Twente uberhaupt wel terecht vervolgd en veroordeeld is. Voorbeeld: in de algemene bepalingen van mijn woningstichting staat dat wanneer de huurder zich schuldig maakt aan joyrijden de huurder uit huis mag worden gezet. Dat kunnen ze er wel inzetten maar als de wet anders bepaald dan gaat er een streep door deze sanctie/bepaling. Dat gaat de rechter vermoedelijk te ver.  .
Jacobs moet eens zijn eigenlijke werk gaan doen om de begroting rond te krijgen en dus de licentie veilig te stellen.Dit en het vorige bestuur verzetten zich niet maar laten zich als een mak schaap naar de slachtbank leiden  Er is geen zaak. Het OM of de KNVB ziet geen zaak maar Twente wel?. Geen enkele club geeft zichzelf aan in dit soort zaken, dat is uniek. Zou u melden dat u door rood licht bent gereden. Of, wat meer op deze zaak lijkt,als u twijfelt of het nog oranje was dit melden bij de politie?! Nee natuurlijk niet. Waar is die Jacobs dus mee bezig?! Ik roep echte Twente fans op dit geklungel niet te laten voortduren en in te grijpen voor het te laat is. Kan iemand deze club kopen en Jacobs wegsturen aub.

 
Meest Bekeken Video's

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten