woensdag 19 september 2018

Pers doof en blind voor falen PSV tegen Barcelona

Barcelona-PSV 4-0 en er is met trots op teruggekeken. Het was in werkelijkheid een wanprestatie van een slap PSV dat met 5 aanvallers aantrad.

Dacht Van Bommel werkelijk dat zin aanvallers dezelfde kwaliteiten bezitten als Suares en Messi ? Messi hoeft niet te verdedigen alhoewel hij meer op het middenveld staat, dat noem ik een aanvaller.)
Bij PSV had je dus lozano, Pereiro, Rosario die op het middenveld staan maar feitelijk aanvallers zijn. De Jong en Bergwijn completeren de 5 aanvallers. Een optimistisch strijdplan tegen Barcelona.
Als je dan 5 aanvallers opstelt en er komt geen enkele fatsoenlijke aanval tot stand en er is geen sprake van goed voetbal dan moet je toch ingrijpen in de  rust?


Officieel speelde PSV hetzelfde als tegen ADO afgelopen weekend (7-0) namelijk 3-5-2 Achterin Dumfries Schwaab Viergever. Opgemerkt moet worden dat al na 5 minuten dit werd gewijzigd in 4-4-2 waarbij Angelino feitelijk linksback werd en Dumfries weer rechtsback. met 2 mannen centraal zoals we in Nederland gewend zijn.

PSV was beter voor de dag gekomen wanneer ze Isimat-Marin ook hadden opgesteld ipv 1 van de 5 aanvallers. Waarbij opgemerkt moet worden dat PSV in de breedte verder niemand heeft die in de verdediging kan spelen. Dat is al slecht als je ook nog zware champions league wedstrijden moet spelen. Dat is een erg smalle basis. PSV heeft 2 rechtbacks laten vertrekken en Jeugdspeler Paal die vorig jaar linksback stond. Lukassen die eventueel Hendrix zou kunnen vervangen of bijstaan in een soortgelijke rol mocht ook weg. Dat is in mijn ogen slecht beleid.

Pereiro faalde in zijn rol, achter de spitsen, Hij zou daar moeten strooien met passen maar het tempo op het middenveld blijkt te hoog voor hem. Het tempo was gisteren overigens helemaal niet zo hoog. Af en toe Zette Barcelona aan maar verder lag het helemaal aan PSV zelf dat bijna elke bal uit ging of naar de tegenstander. Hij miste een goede kans die niet door goed voetbal maar door een fout van een verdediger van Barceloa tot stand kwam. Bergwijn had nog wel een goede actie maar verder was het mager. Lozano bleek sneller te zijn dan de Barcelona verdediging daar is nauwelijks gebruik van gemaakt. Zoet oogde zwak, kansloos. Ik zag Rosario meelopen met een tegenstander maar elke keer liet hij hem lopen op het moment dat hij gevaarlijk kon worden. Er wer bijvoorbeeld een bal net niet binnen gehouden bij de achterlijn. Tegen Barcelona zou het kunnen dat een speler zo een bal wel inhoud dan was dat oom fataal geweest. Zo waren er nog wel 10 momenten van PSV spelers die een stapje te laat kwamen. Niet gek met maar 5 verdedigende veldspelers waarvan Angelino en Dumfries zeer onervaren. Ja hoor soms verdedigd iemand als Luuk de Jong wel mee maar ik zou er niet op rekenen.

Het had met rust ook 4-1 kunnen staan. Dat er maar 1 goal viel (een matige vrije trap waarbij het doel voor Zoet te groot bleek) was eigenlijk in het nadeel van PSV omdat men zo door ging. Barcelona heeft bewust pas later toegeslagen. Suarez kreeg bijvoorbeeld een bal in het strafschopgebied maar wachtte te lang hij wachtte tot hij een duel aan kon gaan terwijl hij hem normaal gesproken dan al lang op doel heeft geschoten. Was dat te wijten aan spanning? Nee natuurlijk niet Barcelona wachtte gewoon nog even met afstand nemen. PSV heeft het Barcelona heel makkelijk gemaakt en oogst in de Nederlandse pers niets dan lof, ik heb mij dood geƫrgerd. Het is een schande. Het optreden van PSV maar ook het gebrek aan bekritiseren in de pers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten