woensdag 5 september 2018

Drommel weigert terecht reserveplek jong oranje

Ik vind dat de KNVB niet normaal reageert in het geval van FC Twente Speler Drommel. Deze bedankt voor een wedstrijd van jong oranje voor een EK kwalificatieduel. De reden: Twente moet zelf 8 september een wedstrijd spelen voor de competitie. De werkgever van Drommel had hem nodig. Pusic de Trainer had het al schandalig gevonden dat de KNVB niet meer rekening hield met de belangen van zijn speler en zijn club terwijl het hier om professioneel voetbal gaat. De KNVB had de wedstrijd van Twente op een andere datum kunnen laten plaatsvinden. De competitie had stilgelegd kunnen worden. Van der Looi had Drommel, als hij hem toch reserve zet (dat was al bekend), ook niet kunnen oproepen. Een beetje meedenken.

Nu reageert de KNVB door Drommel 2 wedstrijden te schorsen omdat volgens de KNVB de Fifa reglementen zeggen dat wanneer een speler opgeroepen wordt deze aan die oproep moet voldoen. Ik lees niet waar staat dat dat kan leiden tot 2 wedstrijden schorsing.

Het is ook pikant omdat in in het nieuws is dat Denemarken complete nationale ploeg weigert te spelen zonder gevolgen voor de spelers bij hun clubs.

Het komt ook voor dat spelers niet willen uitkomen voor een nationale ploeg omdat er een coach is met wie zij ruzie hebben zonder dat er schorsing volgt bij de club/competitie in kwestie.

Nederlandse Marokkanen mogen "dienst "bij oranje weigeren.

Spelers voor de Afrika cup kiezen regelmatig voor hun clubbelang zonder gevolgen

Spelers bedanken voor oranje vanwege hun leeftijd. Zou Sneijder bijvoorbeeld wel mogen stoppen!? Hij zal nu weleens geschorst kunnen worden bij zijn club door de bond van een andere woestijn natie althans dat kan volgens deze obscure FIFA regel.

Bayern München heeft ooit gedreigd Robben niet meer af te dragen aan de KNVB, zij betalen Robben immers. Mag dat wel? Als je geld hebt kan het wel?

Wat als Van der Looi nog meer selectiespelers van Twente had opgeroepen? Waar houdt het op in het geval van (ongeveer) tegelijkertijd een competitiewedstrijd plannen. Dat is een fout van de KNVB.


Verzachtende omstandigheden:
Het gaat hier om een jong oranje wedstrijd versus een wedstrijd van een profclub.
Drommel toch maar reserve staan.
De KNVB vond het niet nodig de competitie stil te leggen wat aangeeft dat zij deze kwalificatiewedstrijd van jong oranje niet belangrijk genoeg achten.

Advies aan Twente: Ga in beroep dan kan Drommel in ieder geval 8 september spelen. verhaal de juridische kosten op de KNVB. Er moet namelijk nog wat uitzoekwerk worden gedaan. Gelden hier de FIFA regels? of die van de UEFA want het is een UEFA toernooi. Denk aan het gelijkheidsbeginsel.Anderen komen wel met hetzelfde weg. Ik persoonlijk vind het een prima reden, al zal deze misschien niet eerder door een rechter/arbitragecommissie zijn behandeld. Er wordt hier met een kanon op een mug geschoten. Dat zou best wel eens mis kunnen zijn en toch veel schade kunnen veroorzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten