maandag 6 april 2020

Echte maatregelen tegen Corona


Echte maatregelen tegen Corona
Kunnen zijn:

- Innovatieve gaatjes verbieden. Er zitten tegenwoordig gaatjes in plastic omhulsels zowel bij bloemen als voedsel (aardappelen, tomaten, appels, peren etc.) Onder Balkenende heeft dit de innovatieprijs gewonnen. Gevolg: fruitvliegjes die binnen dringen gevolg verrotte producten. In winkels en thuis. Zeer onhygiënisch! Meer gif is ook geen goede oplossing. Dan gaan we daar aan kapot.

- Openbaar vervoer bij hervatting goed luchten en schoonmaken. Dat gebeurd nu niet waardoor hoestende aso’s de boel letterlijk kunnen verzieken. Ik mijd het openbaar vervoer zoveel mogelijk. Behalve vanwege voorgaande omdat het belachelijk lang duurt om op je bestemming te komen terwijl de trein recht op het doel de eindbestemming afgaat. Dat komt door teveel stoppunten (het is niet tegenstrijdig wat ik hier zeg). De bus is helemaal een drama. Wanneer hygiënisch zou het toch een alternatief kunnen zijn voor een auto welke ik ook niet meer kan betalen.

- Supermarkten mogen geen voedsel open en bloot laten liggen. Dus voortaan in plastic verpakt of in potjes, pak of blik. Dan kan het onhygiënische personeel er geen smerige dingen mee doen.

- Supermarkten mogen geen brood meer bakken + andere zaken dit moet betrokken worden bij reguliere bakkers of bedrijven als CSM. Het doel hiervan is dat er minder punten zijn die op dit gebied gecontroleerd hoeven worden. Bij onhygiëne hebben ze voortaan alleen zichzelf ermee.

- Personeel winkels die met voedsel te maken hebben met name horeca moeten handschoentjes aan. Denk aan een hamburgerketen waar het personeel aan je eten zit. Je wilt er niet bij nadenken.

- Horeca/ supermarkten goed luchten en schoonmaken (daadwerkelijk dus).

- Maak bij: kantoorpanden, overheidsgebouwen winkels fabrieken overal de luchtverversing installaties schoon. Een grote bron van besmettingen van allerlei virussen! Ikzelf heb er wel eens een ooginfectie door opgelopen. Gewoon op een kantoor. Bijvoorbeeld met hete lucht. Waarbij geen vocht mag achterblijven want dan ontstaat er weer schimmel. Gif is alweer geen goed idee dan gaan we daar aan kapot.

- Een goede keuringsdienst van waren die daadwerkelijk: optreed en ingrijpt en constateert!

Conclusie: vooral: schoonmaken en luchten!

Mij maakt het allemaal niet uit ik zit al thuis zonder geld/ energie om wat te doen, zoals de overheid het graag ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten