woensdag 2 mei 2012

Regel vaderschapsverlof voor profvoetballers


Profvoetballer Elm, speler van voetbalclub AZ kreeg onlangs vrijaf voor een voetbalwedstrijd om de bevalling van zijn dochter mee te maken .

Hartstikke leuk en sympathiek. Ik vind echter dat in zo een geval de speler salaris in mag leveren.

Deze mensen worden betaald om voetbalwedstrijden te spelen voor een vorstelijk salaris. Vervolgens krijgen ze ook nog een vrije dag voor 1 van de 34 keer per jaar dat er wat wordt terugverwacht. Okee Elm speelt nog de beker en Europees en speelt dan dus wat meer wedstrijden maar het blijft vreemd dat er in dit geval niks tegenover deze werkweigering staat . Gewone mensen kunnen een vrije dag nemen in een dergelijk geval maar van profvoetballers is de wedstrijddag de dag dat er wat tegen het geld wat zij verdienen over moet staan.
Dit is niet geregeld en dat zou standaard in een contract moeten staan van iedere voetballer.

Al die argumenten om dit maar te laten voortduren kun je afschieten:

 Het is zijn eerste kind….
Ja maar is zijn 2de en derde kind dan niet bijzonder? Wij weten niet hoeveel  vrouwen Elm zwanger heeft gemaakt. Straks is het iedere week raak.

Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal….
Waarom verdienen zij dan zoveel? Dan mag er tegen zo een verlof een flinke boete staan.

Het gaat niet om geld….
Het gaat dus helaas wel om geld en veel ook.
Er zijn talloze profclubs die hun begroting niet sluitend krijgen wat dan vervolgens op de gemeenschap wordt afgewenteld. Kleine beetjes helpen en nogmaals deze mensen verdienen, ik moet zeggen krijgen, zoveel dat het niet gaat om een klein beetje.

Conclusie: verlof is prima maar dan mag er een flinke geldsom ingeleverd worden.

Hetzelfde geld overigens voor spelers die in de gevangenis belanden in de loop van het seizoen (Frankel van De graafschap) en dus niet mee kunnen spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten