woensdag 20 januari 2016

FC Twente: tsunami in een glaswater


Het huidige bestuur van FC Twente maakt een Tsunami, van de storm in het glas water, door nu zelf met een onvolledig bericht naar buiten te komen over misstanden en lijken in de kast bij deze club. In zulk een mate dat het glas kan omvallen.

Vertel dan meteen alles. Waarom wordt er nu onrust gezaaid door het zittende bestuur en de Raad van Commissarissen?

Van der belt zorgde eerst al voor wanbeleid door het meest zwarte scenario voor te spiegelen en zich vervolgens ziek te melden. Stap dan definitief op man! Neem je verantwoordelijkheid en stap ook maar op ga wat anders doen, zwakkeling.

Technisch directeur Ted van Leeuwen, meent dat Twente een spits nodig heeft…

Onzin ze hebben net een Nigeriaan weggestuurd die waardeloos was, die ze hadden gehuurd. Een paniek huur actie. Twente heeft absoluut geen spits nodig met Oosterwijk en, de eerste seizoen helft geblesseerde, Borven. Beiden hebben bewezen dit niveau aan te kunnen. Dat is met een serie buitenspelers en jeugd wel voldoende. Anders creëer je een situatie als bij Feyenoord waar zelfbenoemde vedettes ontevreden op de bank zitten.

Het huidige bestuur is er zelf schuldig aan dat hetzelfde Feyenoord niet eens in gesprek kon met Twente over een eventuele verkoop van Tapia. Belangstelling voor Ziyech kwam ook voor een gesloten deur te staan, terwijl Ziyech zo maar 10 miljoen op kan leveren en Tapia 3,5 miljoen. Dat is wanbeleid.
Concluderend:
IPV het vorige beleid uit te pluizen zou interim directeur Jacobs er goed aan doen deze transfers goed af te wikkelen anders kan het wel eens zijn privé vermogen, en dat van eerder genoemde collega’s, zijn wat op het spel staat!

Twente wordt van binnenuit gesaboteerd (aanvulling 21-1-2016)
Het is vreemd dat fc Twente zo hard wordt aangepakt door de KNVB en mogelijk later nog door de Fifa. Waar gaat het nou eigenlijk om: 9 spelers waren gefinancierd dooor een investeringsgroep genaamd Doyen dat mocht destijds niet zo heel lang gelden. Dat mag nu niet meer en Twente heeft alleen nog Eghan die dit seizoen 1 keer mee mocht doen(werkvergunnig loopt in februari af) en Ebecillio(verhuurd) onder contract. Men heeft deze onbelangerijke spelers dus niet op tijd, voor een regelwijziging, weten te verkopen. Dat is alles. Musterman treft, in deze, dus geen blaam.

Als je kijkt naar de financering van Ado Den Haag en Vitesse roept dat meer vraagekens op. Je moet dan ook kijken naar hoe komt de heer Wang aan zijn geld en hoe komt de grote man bij Vitesse aan zijn geld. Het is bekend dat de eigenaar van Vitesse een stroman is van de eigenaar van Chelsea, hoe komt deze aan zijn geld? Dan gaat het om veel grotere zaken. Nu wil Feyenoord zaken doen met Cardiff ivm met Immers maar dat mag niet want Cardiff had Financial Fair Play-regels overtreden en zij mogen nu alleen maar huren. Waarom wordt het in vergelijking, qua financiën, nietige fc Twente dan dan zo hard aangepakt? 3 jaar geen europees voetbal met als gevolg dat goeie spelers minder graag naar Twente willen en zeker niet voor langere tijd, waardoor ze niet verkocht kunnen worden. Dat is een, breed gedragen, poging tot het vernietigen van deze club. Ik sprak van eens storm in een glas water en dat was het ook! Maar de straf is buitenproportioneel en de huidige bestuurders zijn uit op sabotage en vernietiging van binnen uit. Anders kan ik deze reeks van blunders van zowel bestuur als RVC niet zien. Ik weet niet waarom zij Twente kapot willen maken. Asl ze Musterman willen straffen moeten ze dat maar doen maar de club met rust laten. ik heb ook nog als theorie gedacht dat de opvallend goed presterende buurman Heracles almelo al opgevoerd wordt als opvolger en deze club kan alleen groeien als Twente verdwijnt. Dat zal heracles altijd wel gewild hebben maar waar de steun hiervoor precies vandaan omt is mij een raadsel. Wel is bekend dat Tom Egbers, met zijn regentenbaantje bij de NPO, een Heracles fan is.

Aanvulling 24-1-2016:
Terwijl de transferperiode aan het aflopen is, gebeurd er opvallend weinig bij Twente. Ze huurde een Ajax talent, een spits genaamd el Azzouzi. Ze willen daarnaast nog een ervaren spits... Terwijl ze er al 2 hebben naast deze huurling! Het probleem zit hem helemaal niet in de voorhoede maar in de verdediging. Daar komt het middenveld bij als ze Tapia en Ziyech verkopen. Dat moet Twente wel doen om financieel gezond te worden. Het aankopen van een ervaren spits is: niet nodig, geldverspilling en lastig omdat ze hebben zitten slapen. Poepon(die transfervrij naar Roda JC ging) en Hemmen zijn al verhandeld.

Een ervaren centrale verdediger die het eredivisie niveau aankan is wat Twente nodig heeft: Jan wuytens van AZ (aub niet verwarren met zijn neef die zojuist van Willem II naar AZ transfereerde of zijn andere neef die nog bij Willem II zit) . Jan Wuytens moet weg AZ en zou dus een koopje moeten zijn. Tiendalli die zowel links als rechtback kan spelen (ex twente!) is ook transfervrij. Twente doet niets. Onbegrijpelijk. Wanbestuur.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten