zaterdag 16 januari 2016

KNRM ontbeert profesioneel materiaal en personeel



Onderkant formulier
vr 15 jan 2016, 19:27 ik las in de Telegraaf:
Grote drugsvondst in aangespoelde boot
CADZAND - (telegraaf)
De politie heeft vrijdag een grote hoeveelheid drugs gevonden op een sportvisboot die vannacht was aangespoeld op het strand van Cadzand.
Het bootje was donderdagavond in de problemen gekomen tijdens een zware storm in de buurt van Zeebrugge. Reddingswerkers van de KNRM konden de vier opvarenden uiteindelijk redden nadat hun schip uren stuurloos had rondgedobberd in de woeste zee.
Vanwege het slechte weer kon de boot niet worden afgesleept, waardoor die met de stroom meegenomen werd richting Cadzand. Daar spoelde het wrak in de loop van de nacht aan.
Toen Douanemedewerkers vrijdag samen met de politie aan boord gingen van het wrak deden ze hun opmerkelijke vondst. Het gaat om honderden kilo’s verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, aldus de politie.
De politie heeft een 24-jarige Nederlander opgepakt in deze zaak. Onderzocht wordt of hij een van de opvarenden was. Naar de andere opvarenden wordt nog gezocht.
 
mijn commentaar: Leuk, nu hebben de criminelen van de KNRM er zelf eens last van dat hun materieel niet in orde is. Zij hadden de drugs graag onderschept. Dat ze uitvaren met een storm is al zeldzaam omdat hun schip niet zeewaardig is tijden een storm. Wat opmerkelijk, schandalig en schokkend is. Dat ding is er alleen om lol te maken in de zomer, om lekker (te) hard mee te varen met rustig weer.
 
Het ging hier dus om een schip met een drugslading en ik beschuldig de KNRM ervan dit geweten te hebben anders hadden zij hun leven niet gewaagd. Als bewijs: de 4 bemanningsleden zijn ervandoor. Hoe is dat mogelijk dat zij, na gered te zijn, niet traceerbaar zijn? Terwijl de boot nog ronddreef? Dat is mij te “slordig”. Deze hadden sowieso bij de politie afgegeven moeten worden. Voor eventuele schade verzekeringskwesties. Hetzelfde als bij een auto-ongeluk. Een geluk voor de politie dus dat de boot niet  door de KNRM gered kon worden en elders aanspoelde. Anders was er vast geen drugs gevonden.
 
De KNRM doet er dus goed aan een flinke viskotter of oude afgedankte mijnenveger over te nemen en deze te gebruiken als reddingsschip. Een boot met voldoende kracht om een potvis of bultrug weer naar zee te slepen. Dus met goed materiaal om dat te doen, geen touw of net dat breekt zoals de vorige keer. Het zou ook handig zijn als er veel mensen in kunnen bijvoorbeeld als er een passagierschp in de problemen komt. De huidige boot zit standaard bijna vol met vrijwilligers van de KNRM. Incompetent stelletje. Het beste voor iedereen zou zijn om de KNRM te profesionaliseren en onder te brengen bij defensie. Voor de huidige dubieuze vrijwillligers is dan geen plaats meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten