woensdag 13 januari 2016

NL geeft wapens weg...


Ik las het volgende bericht in de telegraaf:

Nederland schenkt wapens aan Jordanië di 12 jan 2016,

DEN HAAG -

Nederland schenkt overtollige wapens aan Jordanië. Het gaat om vijftien pantservoertuigen, vijf kanonnen plus reserveonderdelen en vijf schietbuizen. ,,Het is een uiting van onze waardering voor de inzet van Jordanië'', schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer.

Jordanië had verzocht om militaire materiële steun. Het Arabische land heeft in het verleden veelvuldig overtollig militair materieel van Nederland gekocht waaronder F-16 gevechtsvliegtuigen en een groot aantal pantservoertuigen. De schenking wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken

 
Mijn commentaar:
Ik vind dit niet kunnen. Jordanië ligt naast Syrië daarmee vlakbij een conflictgebied.  Het conflict in Syrië kan elk moment overslaan naar buurlanden waaronder Jordanië. Het is al discutabel al zou je deze wapens verkocht hebben aan Jordanië, met een aan een dictator gelijke koning. Jordanië kan makkelijk geld betalen hiervoor. Waarom moet de belastingbetaler hieronder lijden. Dragen belastingbetalers al niet genoeg bij met het opvangen van vluchtelingen? Niet in Rutte’s achtertuin, wel bij u en ik. Wat wil Den Haag hiermee bereiken? Dat Jordanië zich in het conflict stort en voor nog meer vluchtelingen gaat zorgen? Waarom worden vluchtelingen eigenlijk niet in Jordanië opgevangen? Plek zat. Jordanië wil dat niet; deze dictator is dan bang voor een machtverschuiving. Bang dat zijn eigen volk ontevreden wordt bang voor een conflict binnen de grenzen, want Syriërs zijn onruststokers die alleen door Assad onder de duim gehouden kunnen worden. Wij in onze weerloze democratie nemen even een half miljoen mensen erbij, iets wat een dictatuur als Jordanië niet durft. “Vluchtelingen”die geen normbesef hebben, misschien geen mensen zijn. Zij mogen ons van hun imans van alles aandoen want wij zijn ongelovigen. Dat zijn andere normen, dat zijn normen die onze rechtstaat bedreigen. Gister werd er 1 Syrische vluchteling benoemd tot prins carnaval ,1 die er meer uitzag als een Italiaan(kort sikje ipv de gebruikelijke IS baard) maar toch. De waanzin waarbij de pers en politiek, leuke dingen om met vluchteliingen te doen, de wereld in brengt is misselijkmakend. Moet deze jongeman niet vechten in eigen land ipv hier op een Katholiek feest de bloemetjes buiten te zetten? Dat is toch wel heer raar.

De schenking wordt gefinancierd door buitenlandse zaken? Moet ik dit zien als ontwikkelingshulp? Daar komt Jordanië niet voor in aanmerking, daar is Jordanië te rijk voor. De bevolking is niet heel rijk, dat houdt deze koning liever zo.

 Ik wil graag dat defensie gecompenseerd wordt, want ons leger kan zelf wel wat slagkracht gebruiken. Oud materiaal dient voor modern martiaal vervangen te worden. Zelfs al was dit spul afgeschreven moet buitenlandse zaken defensie vergoeden voor vervangingswaarde. Maw defensie moet van buitenlandse zaken geld krijgen om nieuw en modern materiaal te kopen. Dat moet zsm gebeuren want het is oorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten