maandag 22 maart 2021

Nederlands elftal uit balans

 

-Ik zou de bondscoach willen vragen waarom er 4 rechtsbacks zijn geselecteerd te weten: Van Aanholt*, Tete, Veltman en Dumfries. Veltman kan in theorie centraal maar dat lijkt mij niet ideaal. De anderen kunnen enkel en alleen rechtsback. Alleen al daarmee is de selectie van 23 spelers uit balans. Het hoeft geen ramp te zij omdat het voor maar 2 wedstrijden is en niet voor een toernooi meer het lijkt wat overdreven. 2 rechtsbacks was voldoende geweest. Hateboer is gelukkig geblesseerd anders had de bondscoach vermoedelijk 5 rechtsbacks geselecteerd. Dumfries en Veltman vind ik de enige redelijke rechtsbacks het is een zwakke plek/ een zwak bezette plek. In het huidige 3- 5 -2 kan je deze plek(Rechtsachter) wellicht open laten, danwel een extra centrale verdediger opstellen.

-Er is maar 1 linksback geselecteerd: Wijndal (Blind kan ook hier spelen maar op 1 plek tegelijk!) Ik vind dat we voor het eerstvolgende grote toernooi een betere linksback dan Wijndal mee moeten nemen. Ik noem: Van Aken, Pieters, Willems, Martins Indi.

-3 keepers voor maar 2 wedstrijden is ook overdreven. Dat is alleen bij een toernooi normaal. Krul en Cillesen zijn niet goed genoeg. Stekelenburg en Padt. Een derde is er op dit moment niet. Drommel heeft geen Europese ervaring wellicht is Verrips die door Emmen gehuurd wordt van Shefield United een optie dat is tenminste een vent. Vermeer spoort niet. Zoet is een zoutzak, niet goed genoeg. Bijlow en Marsman zijn waardeloos.   

-Er is geen linkshalf geselecteerd ( nou Blind kan daar spelen maar ze volgende punt er zijn weinig centrale verdedigers geselecteerd) Als Blind geblesseerd raakt is er op dit moment een probleem door verkeerd selectiebeleid!

-Er zijn weinig centrale verdedigers geselecteerd: Blind, De Ligt en debutant St. Juste waarbij opgemerkt dat Veltman er kan spelen (we hebben wel beter) en Frenkie de Jong heeft er ook gespeeld en dat zou tegen een mindere tegenstander als Gibraltar kunnen.

-Stekelenburg erbij vindt ik terecht de enige keeper van NL die een wk finale heeft gespeeld. Zeer ervaren.

-Alternatieven: Hendrix (linksbenige middenvelder een schaars goed in NL), Martins Indi, Viergever, Van Aken (Shefield Wednesday), Pieters, Proper, Hoedt, Padt, Manu (Ludogrets), Van Ginkel, Fer.

-Er zijn nog wat afvallers zoals: De Vrij, Van Dijk en Promes die erbij zouden kunnen wanneer ze fit zijn.

-St. Juste is waardeloos. Babel is waardeloos. Hateboer is waardeloos (zit er nu door blessure niet bij).

-Terecht eraf: Bizot, Vilhena, Strootman, Dost, Karsdorp en Weghorst .

 

Volledige selectie Oranje

Patrick van Aanholt (Crystal Palace)
Ryan Babel (Galatasaray)
Donny van de Beek (Manchester United)
Steven Berghuis (Feyenoord)
Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur)
Daley Blind (Ajax)
Jasper Cillessen (Valencia)
Memphis Depay (Olympique Lyon)
Denzel Dumfries (PSV)
Ryan Gravenberch Ajax
Frenkie de Jong (Barcelona)
Luuk de Jong (Sevilla)
Davy Klaassen (Ajax)
Tim Krul (Norwich City)
Matthijs de Ligt (Juventus)
Donyell Malen (PSV)
Marten de Roon (Atalanta Bergamo)
Maarten Stekelenburg (Ajax)
Calvin Stengs (AZ)
Jeremiah St Juste (FSV Mainz 05)
Kenny Tete (Fulham)
Joël Veltman (Brighton & Hove Albion)
Georginio Wijnaldum (Liverpool)
Owen Wijndal (AZ)

* 25 maart aanvulling: ik zie dat van Aanholt eigenlijk een linksback is ik was wellicht in de waar met van Anholt. Het blijft wel zo dat je zo hem, op het gevraagde niveau van oranje, maar op 1 plek kan inzetten. In dit geval was de wissel met Wijndal lood om oud ijzer. Opvallend was zijn schot op doel met rechts. Als je echt links bent had je vanaf die plaats met links geschoten en niet met rechts! Er klopt iets niet bij deze jongen weg ermee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten