zaterdag 27 maart 2021

Alternatief Oranje 2021

 Update 11-5-2021


Selectie: 23 man - 26

Systeem: 4-4-2

Doel:                                                                                    Stekelenburg

Verdediging van rechts naar links:           Dumfries -  De Vrij- Viergever – Van Aken

Middenveld””:                                                 Klaassen - De Roon - F. De Jong - Hendrix

Voorhoede:                                                                      L. de Jong - Manu

 

Reserves: Padt, Drommel, Veltman, Martins indi, Pieters, Schuurs, Hoedt, Wijnaldum, Van Ginkel, Propper, Fer, Berghuis, Van Wolfswinkel, Kerk, Robben.

Stekelenburg is de meest ervaren keeper die we hebben. Padt vindt ik op dit moment beter dan Stekelenburg maar op een toernooi kies ik voor ervaring.  Verrips is een derde keeper jong maar met potentie we hebben weinig goede keepers ik vind hem een betere uitstraling hebben dan Drommel en Bizot. Zoet en Cillessen en Vermeer hebben afgedaan. Marsman en Bijlow zijn waardeloos. Krul is waardeloos. Voor een toernooi 3 keepers voor kwalificatiewedstrijden kan volstaan worden met 2 keepers, wat ruimte laat voor nog een veldspeler.

Viergever heeft Champions league ervaring heeft nu een moeilijk seizoen bij PSV maar is een hele goede betrouwbare speler die ook als aanvallende linksback uit de voeten kan. Martins Indi is zeer ervaren moet op de training bij oranje + een paar wedstrijden zijn niveau wat opkrikken. Wijndal stelt niks voor en heeft geen ervaring.  De Ligt heeft aangetoond niets geleerd te hebben in Italië, terug naar jong oranje. Hij spreekt over een statement iz. Qatar maar zou zich bij het voetbal moeten houden. De eerste goal was hem aan te rekenen omdat hij de voetbalbejaarde spits van Turkije 1,5 meter ruimte gaf om te schieten. Was dit zone dekking? Je weet dat zo een bal er dan in kan vliegen. Dat was van tevoren bekend van deze speler. Dat is geen detail(De ligt sprak over details die misgingen waar het misgaat maar een individuele fout op hoofdlijnen van De Ligt zelf. Als dat misgaat kun je wel ophouden. De 2-0 weer een individuele blunder op hoofdlijnen maar dan van Malen. Dan is het rust wordt alles doorgesproken en gelijk wordt het dan 3-0. Dan hout het gewoon op waar zijn jullie dan mee bezig. En vanwege die opmerking over details terwijl er iets fundamenteels mis is: In het doel de Verdediging, het middenveld en de aanval! wil ik De Ligt er niet meer bij hebben. Die is met andere dingen bezig. Van Aken ken ik van SC Heerenveen is opgeleid bij Ajax (dat zegt u wellicht wel wat). Speelt nu Bij Sheffield Wednesday in de league onder de Premier league. Hij speelt regelmatig ,geld niet als basisspeler maar er zijn vaak schorsingen en hij kan centraal en links achterin uit de voeten. Ook speelt hij in de FA cup en league cup in principe wel alles. Dat was de situatie bij de winterstop (in NL). Wellicht inmiddels wel basisspeler. Beter dan Schuurs. Schuurs neem ik wel mee speelt meer op rechts centraal, dat Ten Hag hem ernaast zet vind ik een pre. Pieters is een ervaren linkerverdediger jarenlang premier league maar alleen op die positie inzetbaar. Hoedt speelt in Italië bij Lazio, is al international. Kennelijk vergeten.

Klaassen is voor Oranje de betere teamspeler dan Wijnaldum die bij Liverpool mag verzaken; maar dat kan en mag niet bij Oranje. De wissel van De Roon tegen Turkije was niet terecht Wijnaldum had gewisseld moeten worden. Hendrix is een linksbenige verdedigende middenvelder maar hij is in zijn jeugd linksbuiten geweest , een alleskunner. Hierdoor kan F. De Jong eindelijk centraal spelen.

Malen heeft laten zien dat hij nog niet verder is dan jong Oranje. Jong oranje is dus absoluut geen 2de elftal van Oranje! Manu oud speler van Feyenoord presteert goed bij Ludogrets heeft daar rugnummer 10 en is daar dus 2de spits (schaduwspits kennen ze daar niet dat bestaat eigenlijk alleen in NL, de Mickey mousse competitie) Heeft daar Champions League ervaring opgedaan en zelfs gescoord in de Champions Leauge.  Hij verdient een uitnodiging en wat mij betreft een basisplaats. L. De Jong zou de pijler van dit Oranje moeten worden.

Opties: Fer (heeft gescoord op WK maar heeft last van kabelvisie), Van Wolfswinkel (onbegrepen genie, goaltjesdief en aanspeelpunt), Van Overeem (complete snelle speler, is fysiek wat klein en internationaal onervaren), Promes (ik neem liever wat meer middenvelders mee kies ook voor 4 middenvelders die een poot uit steken), Wijnaldum (steekt geen poot uit) Stengs is wel een talent maar ik heb er geen ruimte voor. Gravenbergh is, officieel, nog wat jong. Rensch nog wat jong. Diemers van Feyenoord, een groot toernooi is nog wat te vroeg moet zich nog ontwikkelen. De Ligt Heeft laten zien tegen Turkije dat hij er niet staat. Geen progressie geboekt; in mijn ogen door de mand gevallen. Alleen wanneer er blessures zijn is hij nog een optie. Lammers wanneer hij aan spelen toekomt bij Atalanta Bergamo.

Geen opties: Babel, Dost, Vincent, Janssen, Weghorst, Malen, Bergwijn(alleen als Depay geblesseerd is) Depay is eigenlijk geen toegevoegde waarde ik doe het liever zonder linksbuiten. In uiterste nood kan Robben daar nog neer gezet worden , Wijndal,Tete (Teze en evt andere teletubbies), Koopmeiners, Heel Jong oranje is geen serieuze optie, op Schuurs na. Van Aaholt. 

Qatar kun je nu eigenlijk al uit je hoofd zetten met F. de Boer zijn aanpak en selectie. Dat zal wel zijn vanwege een statement dat de heren miljonairs willen maken.

3-5-2 is ook mogelijk met deze selectie. Veel middenvelders. 5-3-2 veel verdedigers.

 

 

Update 11-5-2021:

26 selectiespelers!

Van Dijk valt kennelijk af vanwege een blessure en men mag er 26 meenemen. Over Fer had ik twijfels maar veel anderen opties zijn er gewoon niet. Wijnaldum is geen goede wisselspeler en ik wil hem niet meer zien in de basis. Mocht het zo zijn dat Blind alsnog afvalt dan toch maar Wijnaldum ook als staat hij eigenlijk op een andere plek . Ik zag Blind toch vooral als optie op linkshalf. Daar hebben we geen alternatief voor… Gravenbergh is Rechtsbenig en Vilhena ook en F. De Jong ook.

 

Keepers: Ik denk dat Verrips nog niet goed genoeg is als keeper. Hij is op papier langer dan feitelijk het geval is. Lengte is een belangrijk voordeel voor keepers, dan toch maar Drommel die al een aantal jong oranje wedstrijden erop heeft zitten.

Verdediging: Pieters ipv Van Dijk. Hoedt neem ik ook mee

Middenveld Wijnaldum ipv Blind

Aanval: Robben wilde mee en zou ik dan meenemen nu er 26 mee mogen. + zie +

 

+ Hoedt,  Robben, Van Wolfswinkel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten