zaterdag 18 maart 2017

Schaduwselectie Blind

Doel: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Nick Viergever (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio).
Middenveld: Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).
Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

Wat is het nut van een voorselectie als je je daar toch niet aan houdt? Had dan je mond dicht gehouden Blind. Er kunnen blessures ontstaan , Sneijder kan weer terugkeren van een blessure maar dat er spelers in de voorselectie afvallen en vervangen worden door nieuwelingen dat kun je niet maken. Tegenover: Fer, propper, De Roon, Rammelaar en Luuk de Jong is dat niet netjes. Dat je meer verdedigers nodig hebt had je ook in een eerder stadium kunnen bedenken. Dus voor de voorselectie. Of dan maar geen voorselectie.

Waar is Stekelenburg? Ondanks dat hij de vorige wedstrijd nog nummer 1 was wordt hij niet eens genoemd in de pers. Dat is heel vreemd.

Viergever: hem erbij vind ik terecht. Hij heeft zich goed ontwikkelt bij Ajax was stijf links en kan nu hopelijk wat meer  et zijn rechterbeen. Ik zeg hopelijk omdat het kan zijn dat hij minder in de problemen is gebracht en als het ware zijn rechter niet heeft hoeven gebruiken het is mij niet meer opgevallen in ieder geval. Een coach moet dat wel zeker weten.
Hoedt: ken ik niet in de zin dat ik hem nooit heb zien spelen. Speelt kennelijk bij Lazio.  Ik heb hem wel gezien: lang en bleek en kennelijk aan heroïne verslaafd.  Ik stel voor hem als bijnaam “de schaduw” te geven. Als verdediger moet je iemand schaduwen en hijzelf is verworden tot een schaduw/schim.

Promes: de man met de slechtste statistieken bij oranje ooit. Dat is echt voldoende om hem niet meer te selecteren.

Bruma en van Dijk mis ik niet.

Dost: Zou bijna 2 meter moeten zijn maar is dat niet meer?! Kennelijk vervangen door een randdebiel. Net als Huntelaar en Strootman in een eerder stadium.

De ligt: hij is 17: dat slaat nergens op, belachelijk, absurd en gênant. Onmogelijk dat moet je niet eens willen. Dat is in het verleden met Kongolo  al eens gebeurd en waar is die nou!? Was toch niet zo goed hè. Gewoon een criminele bende die daar achter zit. Een aanvaller van 17 dat kan wel omdat je daar jong en dom mag draven. Voorin is snelheid heel belangrijk. Achterin is dat veel minder het geval. Bij een fout achterin valt iedereen over je heen, dat is voorin veel minder terwijl je voorin de held bent als je eindelijk wel een kans afmaakt en eens een keer niet de bal verspeelt. Daarom moet je achterin mentaal veel sterker zijn. Het is ondankbaar om achterin te staan.  Achterin gaat het er erom: je goed op te stellen, fysiek sterk te zijn, mentaal sterk te zijn, meedogenloos te zijn, vooruit te denken en het spel te lezen om altijd snellere aanvallers af te stoppen. Zo zou het moeten zijn. Als ik dan aan: Kaasdorp, Tete (teletubbie) en Te licht bij oranje denk…. barst ik in lachen uit.

Zo zou het nu moeten zijn: 4-4-2 omdat we voorin amper kwaliteit hebben. Met 4-4-2- kun je toernooien winnen, finales winnen en daar gaat het om.
Doel: Stekelenburg (Reserves: Cillessen en Padt)
Achterin: Veltman,  De vrij, Viergever, Blind (reserves: Martins Indi ,Brenet, Willems, Vlaar)
Middenveld:  Wijnaldum, De Roon, Fer, Van Ginkel ( Reserves: Rienstra(AZ linkshalf en aanvoerder), Klaassen, Anita ,Strootman)

Aanval: Van Wolfswinkel,  Robben ( Lens, Luuk De Jong, Elia, Berghuis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten