zondag 12 maart 2017

Turkse toestanden ingegeven door stembusgang

Het conflict tussen Nederland en Turkije ivm 2 ministers die Turken wilden toespreken in Nederland maar dat niet mochten van Nederland escaleerde gisteren in Rotterdam. De Turkse ministers, vertegenwoordigers van Erdogan, wilden toespraken houden om steun te verkrijgen van de Nederlandse Turken die Turks stemrecht hebben. Hun stemmen zijn, kennelijk , belangrijk voor Erdogan die zijn macht wil vergroten met een referendum dat binnenkort in Turkije plaatsvindt. Toch vreemd want zoveel zijn het er nou ook weer niet.
Normaal gesproken zou Rutte zich niet zo hard hebben opgesteld maar in Nederland zijn er verkiezingen op 15 maar aanstaande. Vandaar dat een vrouwelijke Turkse minister als ongewenst vreemdelinge is uitgezet.
Wij spreken er natuurlijk schande van dat deze Turkse ministers zich zo met het opruien van mensen bezig houden en dat Erdogan Nederlanders fascisten noemt.

Timmermans en Rusland:
Ik denk dat dit een nawee is van de acties minister Timmermans (gewezen minister van buitenlandse zaken en nu 1 van de 9 vice presidenten van de EU) in Oekraïne. Timmermans deed daar mee aan een demonstratie tegen de pro-Russische regering van toen. Deze regering viel toen waarna Russische milities grofweg het Oosten van de Oekraïne(de Krim) afscheidde van het westen. Dat was ongehoord absoluut niet diplomatiek. Rusland heeft in mijn ogen dit in samenwerking met Turkije in scene gezet. Deze situatie opgezet. Wetende wanneer er verkiezingstijd is in Nederland. Erdogan kon heus wel eerder of later de macht naar zich toetrekken gezien ook zijn hysterische aanhang in Nederland. Rusland en Turkije hebben zelf een hoogoplopend conflict gehad in Syrië. Daarom is mijn theorie niet zo voor de hand liggend maar ik sluit het niet uit. Turkije mocht laatst met grondtroepen opereren in Syrië zonder dat Rusland of Syrië daar wat van zei! Dat is een opmerkelijk verschil in benadering. Hetzelfde Turkije haalde in het verleden een Syrisch toestel neer wat bijna tot oorlog leidde. Er waren artillerie beschietingen vanuit Syrië die in Turks dorpen belande wat bijna tot oorlog leidde. Rusland en Syrië als bondgenoten scholden Turkije verrot en omgekeerd. Dat is nu kennelijk vergeten. Ik denk dat onrust in Nederland een gedeelte van de prijs is die betaald is door Turkije aan Rusland, als wraak van Rusland voor het gedrag van Timmermans, dit  in ruil voor Turkse grondtroepen in Syrië die met name Koerdische milities bestrijden. Officieel vallen ze IS aan maar dat is geloof ik niet het hoofddoel. Turkije mag ineens een zone instellen vergelijkbaar met zuid Libanon of de Golan hoogvlakte die in het verleden door Israel bezet werden als bescherming tegen beschietingen. Opmerkelijk toch? De Koerden zullen het moeilijk krijgen als deze coalitie van Rusland Turkije en Syrië stand houdt. Een coalitie die eigenlijk niet mag vanwege het NAVO lidmaatschap van Turkije. Dat dit een opzet is blijkt dus uit het gebruik maken van de lang geleden vastgestelde (4 jaar?)verkiezingsdatum/periode in NL. Daarom stelt NL zich ongebruikelijk hard op als dit halverwege de kabinetsperiode was gebeurd was dit een storm in een glas water geweest. Aan Turken kun je boos gedrag wel overlaten. De Turkse verkiezingsdatum is hier op aangepast dus ook de Turken doen extra hun best. Rusland blijft uit zicht maar is volgens mij de lachende derde.
Patriots:

 Nederland heeft geruime tijd, een paar jaar, patriot raketten staan aan de Turkse grens met Syrië. Het wordt tijd deze terug te halen. Als een “bondgenoot” zich zo vijandig opstelt moet je wel. De situatie is zo lastig dat, en dit gold al meteen, de vraag gesteld moet worden hoe krijgen we die patriots weer terug? Turkije heeft ze nooit willen laten terugkeren. IS heeft overigens nooit de wapens gehad die met Patriots opgevangen kunnen worden. Syrië en Rusland hebben dergelijke wapens (bijvoorbeeld Scuds) wel. Het nu was vanaf het begin dus twijfelachtig. Wellicht was een actie van Rusland en Syrië tegen Turkije verwacht. Dat is dus stank voor dank. Ik denk dat commando’s gestuurd moeten worden om deze patriots met geweld terug te halen. En dat zeg ik over een Navo bondgenoot die de Nederlandse regering zo graag bij de EU wilde hebben. Hoe naïef kun je zijn?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten